Švedija kol kas neskiepys vyresnio amžiaus žmonių „AstraZeneca“ vakcina | kl.lt

ŠVEDIJA KOL KAS NESKIEPYS VYRESNIO AMŽIAUS ŽMONIŲ „ASTRAZENECA“ VAKCINA

Švedija kol kas neskiepys 65 metų ir vyresnio amžiaus žmonių farmacijos bendrovės „AstraZeneca“ pagaminta vakcina nuo COVID-19, antradienį paskelbė šalies sveikatos apsaugos institucijos.

Švedijos visuomenės sveikatos agentūra teigia, kad nepakanka britų ir švedų bendrovės duomenų, jog būtų galima įvertinti vakcinos veiksmingumą šio amžiaus grupei. Ji pažymėjo, kad laukia daugiau duomenų iš didelio masto vėlyvojo etapo tyrimo JAV.

Agentūros teigimu, dvi kitos jau naudojamos patvirtintos vakcinos – „Pfizer/BioNTech“ ir „Moderna“ – bus naudojamos skiepijant vyresnio amžiaus žmones.

Sorenas Anderssonas iš Visuomenės sveikatos agentūros sakė, kad ir kitos šalys, tarp kurių Vokietija, priėmė panašų sprendimą.

Europos vaistų agentūra (EVA) praėjusią savaitę paskelbė, kad „AstraZeneca“ vakcina yra saugi naudoti ir sukelia gerą imuninį atsaką. Netrukus Europos Sąjunga (ES) patvirtino „AstraZeneca“ vakcinos naudojimą bloke. Švedija tikisi, kad kitą savaitę sulauks pirmųjų šios vakcinos siuntų.

Švedija, turinti 10,3 mln. gyventojų, yra užregistravusi 576 tūkst. COVID-19 atvejų, nuo ligos mirė 11 815 šalies gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Alis...

Švedija rūpinasi savo žmonių sveikata...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS