Švedija pirmą kartą išduos Turkijai įtariamąjį | kl.lt

ŠVEDIJA PIRMĄ KARTĄ IŠDUOS TURKIJAI ĮTARIAMĄJĮ

Švedijos vyriausybė nusprendė išduoti Turkijai vyrą, kurio ten ieškoma dėl sukčiavimo. Kaip pažymi ketvirtadienį „Reuters“, tai pirmas ekstradicijos atvejis nuo to laiko, kai Ankara pareikalavo, kad Stokholmas išduotų jai kai kuriuos žmones mainais už tai, kad Švedijai buvo leista oficialiai pateikti paraišką dėl narystės NATO.

„Tai įprastas dalykas. Šis asmuo yra Turkijos pilietis, jis Turkijoje 2013 ir 2016 metais buvo nuteistas už sukčiavimą“, – sakė žurnalistams Švedijos teisingumo ministras Morganas Johanssonas.

„Aukščiausiasis Teismas išnagrinėjo šį klausimą įprastine tvarka ir priėjo išvadą, kad nėra kliūčių ekstradicijai“, – pridūrė jis.

Bet Teisingumo ministerijos atstovas spaudai nepatikslino, ar šis asmuo yra įtrauktas į žmonių, kuriuos Turkija reikalauja išduoti, sąrašą.

Švedijos televizijos kanalo SVT žiniomis, omenyje turimas 35 metų amžiaus Turkijos pilietis, kuris mėgino gauti prieglobstį Švedijoje ir yra sulaikytas nuo praėjusių metų. Jis teigia, jog tėvynėje yra persekiojamas todėl, kad atsivertė į krikščionybę, atsisakė atlikti karinę tarnybą ir turi kurdiškų šaknų.

Švedijos migracijos tarnyba atmetė jo prašymą suteikti prieglobstį ir laikiną apsaugą. O liepos 25 d. Aukščiausiasis Teismas nusprendė, jog negresia pavojus, kad Turkijoje jis bus nepagrįstai persekiojamas.

Gegužės mėnesį Suomija ir Švedija pateikė paraiškas dėl stojimo į NATO. Birželį per Aljanso viršūnių susitikimą Madride abiejų šalių priėmimą iki paskutinės minutės blokavo Turkija. Ji tebekelia savo reikalavimus, grasindama, kad dar gali užblokuoti Suomijos ir Švedijos stojimą į NATO ratifikavimo etape.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Saunuoliai Svedai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS