Šventosios Šeimos katedros statyba Barselonoje šiemet jau nebus atnaujinta | kl.lt

ŠVENTOSIOS ŠEIMOS KATEDROS STATYBA BARSELONOJE ŠIEMET JAU NEBUS ATNAUJINTA

Statybos darbai Šventosios Šeimos (Sagrada Familia) katedroje Barselonoje nebus atnaujinti mažiausiai iki šių metų pabaigos.


 

Tai trečiadienį pranešė Ispanijos televizijos kanalas TV3.

Šventykla kovo 13 d. dėl koronaviruso pandemijos buvo uždaryta neribotam laikui. Be pajamų, kurių duoda lankytojai, kol kas nėra galimybės tęsti statybos darbų. Tikimasi, kad katedra galės atverti duris iki vasaros sezono pradžios, bet joje galės apsilankyti kur kas mažiau žmonių negu anksčiau.

Šventykla nuo 2005 metų yra įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo objektų sąrašą, ji yra lankomiausias statinys Barselonoje – kasmet ją apžiūri 4,5 milijono turistų.

Katedros statyba prasidėjo 1882 metais ir tęsiasi iki šiol. Bažnyčia statoma pagal garsiojo architekto Antonio Gaudi (1852-1926) projektą už privačias aukas. Anksčiau buvo ketinama baigti visus darbus iki 2026 metų, A. Gaudi mirties šimtųjų metinių.

Ispanija yra viena iš labiausiai nuo pandemijos nukentėjusių pasaulio šalių. Nuo koronaviruso plitimo pradžios šalyje nustatyta daugiau kaip 232 tūkstančiai užsikrėtimo atvejų, mirė 27 888 infekuotieji.

 


 
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS