Teheranas tikisi, kad J. Bidenas pasmerks Iranui priešišką D. Trumpo politiką | kl.lt

TEHERANAS TIKISI, KAD J. BIDENAS PASMERKS IRANUI PRIEŠIŠKĄ D. TRUMPO POLITIKĄ

Iranas tikisi, kad naujoji JAV administracija pirmiausia pasmerks Iranui priešišką dabartinio prezidento Donaldo Trumpo politiką. Tai trečiadienį pareiškė Irano prezidentas Hassanas Rouhani.

„Mes laukiame, kad kita JAV administracija pirmiausia atvirai pasmerktų D. Trumpo politiką Irano atžvilgiu ir kompensuotų ankstesnės vyriausybės politikos klaidas“, - sakė jis. H. Rouhani kalbą transliavo Irano valstybinė televizija.

Anot prezidento, „jeigu būsima Amerikos valdžia parodys atitinkamą norą, tai Iranas ir JAV galėtų grįžti prie situacijos, buvusios iki 2017 metų sausio 20 d. (D. Trumpo inauguracijos data)“. „Irano politika tebėra tokia pat, kaip mes daug sykių esame pareiškę: įsipareigojimų vykdymas atsakant į įsipareigojimų vykdymą, veiksmai atsakant į veiksmus, įtampos mažinimas atsakant į įtampos mažinimą“, - teigė jis.

Lapkričio 3 d. įvyko JAV prezidento rinkimai. J. Bidenas užsitikrino daugiau kaip 270 rinkikų balsų, reikalingų pergalei. Tačiau antros kadencijos siekiantis respublikonas D. Trumpas atkakliai tvirtina apie plataus masto sukčiavimą rinkimuose ir atsisako pripažinti savo pralaimėjimą. Jo kampanija pateikė teisinius ieškinius keliose valstijose.

Bendro visapusiško veiksmų plano dėl Irano branduolinės programos ateitis tapo neaiški, kai 2018 metų gegužės 8 d. Jungtinės Valstijos vienapusiškai pasitraukė iš jo ir paskelbė Teheranui sankcijas naftos eksporto srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Viltis - durniu motina.

Skaitytojas

Gali net nesitikėt.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS