Tuniso prezidentas atleido gynybos ministrą ir laikinąją teisingumo ministrę | kl.lt

TUNISO PREZIDENTAS ATLEIDO GYNYBOS MINISTRĄ IR LAIKINĄJĄ TEISINGUMO MINISTRĘ

Tuniso prezidentas Kaisas Saiedas (Kaisas Sajedas) pirmadienį atleido gynybos ministrą ir laikinąją teisingumo ministrę.

Tokį žingsnį jis žengė kitą dieną po to, kai atleido ministrą pirmininką Hichemą Mechichi (Hišemą Mešišį) ir sustabdė įstatymų leidžiamosios institucijos darbą.

Prezidentūros pranešime sakoma, kad iš pareigų atleisti gynybos ministras Ibrahimas Bartaji (Ibrahimas Bartadžis) ir laikinoji teisingumo ministrė Hasna Ben Slimane (Hasna Ben Slimanė), kuri taip pat yra vyriausybės atstovė.

K. Saiedas sekmadienį paskelbė, kad atleidžia iš pareigų vyriausybės vadovą H. Mechichi ir 30 dienų laikotarpiui suspenduoja parlamento darbą.

Šį kontroversišką žingsnį K. Saiedas žengė užsitęsus priešpriešai tarp prezidento, ministro pirmininko ir parlamento, trukdžiusiai veiksmingai valdyti COVID-19 krizę. Pastarosiomis savaitėmis Tunise fiksuojamas vienas aukščiausių paros mirtingumo rodiklio prieaugių visame pasaulyje.

K. Saiedas suspendavo parlamentą, nors prezidento įgaliojimai pagal konstituciją didžia dalimi apsiriboja saugumo klausimais ir diplomatija. Šalies konstitucijoje įtvirtinta, kad Tunisas yra parlamentinė demokratija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS