Turkija baigė statyti 81 kilometro ilgio tvorą palei sieną su Iranu | kl.lt

TURKIJA BAIGĖ STATYTI 81 KILOMETRO ILGIO TVORĄ PALEI SIENĄ SU IRANU

Turkija baigė statyti 81 kilometro ilgio tvorą Ahrio provincijoje palei sieną su Iranu.

Kaip pranešė ketvirtadienį Turkijos televizijos kanalas „TRT Haber“, šis objektas turi padėti kovoti su terorizmu, kontrabanda ir neteisėtu sienos kirtimu sunkiai pasiekiamoje kalnuotoje vietovėje.

Šis ruožas Ahrio provincijoje bus 144 kilometrų ilgio tvoros palei visą sieną su Iranu dalis. Statinį sudaro 3 metrų aukščio ir 7 tonų svorio betoniniai blokai, virš kurių nutiesta spygliuotosios vielos užtvara. Taip pat pastatyti stebėjimo bokšteliai, sumontuotos stebėjimo kameros ir prožektoriai, judesio jutikliai, įrengta 15 sienos kirtimo punktų pėstiesiems ir automobiliams.

Kaip pareiškė per ruožo atidarymo ceremoniją Ahrio provincijos gubernatorius Osmanas Varolas, „tik per vienus metus pastatyta tvora palei sieną su Iranu jau leido sumažinti teroristinio aktyvumo lygį, taip pat sumažėjo narkotikų kontrabandos apimtis ir nelegalių migrantų srautas“.

2018 metais Turkija baigė statyti panašią 764 kilometrų tvorą palei bendrą sieną su Sirija, kurios ilgis – 900 kilometrų.

 

Gairės: Turkija, Iranas, tvora
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KAŽKOKS NEADEKVATUS SPRENDIMAS

Ar šiandien tie laikai, kad galėtum atsitverti tvora nuo išorinio pasaulio. Erdoganui reikėtų pasikonsultuoti su kiniečiais. Ar šiandien kinų siena apsaugo Kiniją nuo pasaulio?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS