Turkija: derybos su Rusija dėl Libijos bus tęsiamos | kl.lt

TURKIJA: DERYBOS SU RUSIJA DĖL LIBIJOS BUS TĘSIAMOS

Turkija ir Rusija tęs derybas dėl paliaubų Libijoje, nors savaitgalį buvo atšauktas aukšto lygio susitikimas, pirmadienį paskelbė turkų pareigūnai.

Rusijos ministrai sekmadienį turėjo apsilankyti Stambule, tačiau abi šalys nenurodydamos priežasčių paskelbė, kad šis vizitas neįvyks.

„Nusprendėme, kad bus naudingiau tęsti derybas techniniu lygiu“, – pirmadienį žurnalistams Stambule sakė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu (Mevliutas Čavušohlu).

Turkija palaiko Jungtinių Tautų pripažįstamą Tripolį kontroliuojančią Nacionalinės santarvės vyriausybę (NSV), kuri kovoja su sostinę siekiančiomis užimti alternatyvią administraciją remiančio maršalo Khalifos Haftaro (Chalifos Haftaro) pajėgomis, remiamomis Rusijos.

Turkijos žiniasklaida pranešė, kad Ankara ir Maskva galbūt nesutarė dėl paliaubų detalių ir nutarė pažeminti derybų lygį bei išspręsti kilusias problemas.

Vis dėlto M. Cavusoglu tvirtino, kad šalių nuomonės dėl „esminių principų“ dėl Libijos sutampa, tačiau yra svarbu neleisti, kad žlugtų dar vienos paliaubos.

Ankstesnis bandymas išlaikyti paliaubas žlugo anksčiau šiais metais, NSV ėmus pelnyti pergales mūšio lauke – su Turkijos karinių patarėjų ir dronų pagalba.

M. Cavusoglu sakė, jog būtų „nerealistiška“, kad Turkija ir Rusija imtų priiminėti sprendimus, nepasitarusios su libiais, „ypač – jų legitimia vyriausybe“.

Jis atmetė spėliones dėl sąsajų su padėtimi Sirija, kur Turkija ir Rusija irgi palaiko priešingas konflikto puses.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS