Turkija tirs islamofobiją keturiose ES šalyse | kl.lt

TURKIJA TIRS ISLAMOFOBIJĄ KETURIOSE ES ŠALYSE

Turkijos parlamentas sudarė komisiją, kuri tirs islamofobiją keturiose Europos Sąjungos šalyse, praneša naujienų agentūra „Belga“.

Turkijos parlamentarai sutelks savo dėmesį į tas valstybes, kuriose, jų manymu, „akivaizdžiausiai pasireiškia islamofobija, - Austriją, Vokietiją, Prancūziją ir Belgiją“. Komisija tikisi gauti šių šalių leidimus atlikti tyrimą jų teritorijose. Ji pradės darbą sausio 9 d.

Agentūros pranešime pažymima, jog Turkijos parlamento iniciatyva yra atsakymas į rasistinius Austrijos piliečių pareiškimus, kurie nuskambėjo, paskelbus informaciją, kad pirmasis kūdikis, gimęs 2018 metais Vienoje, yra turkų kilmės mergaitė.

Austrija jau ne pirmą kartą kaltinama išpuoliais prieš musulmonus. Praėjusių metų birželio pabaigoje šalies musulmonų bendruomenės kritikos sulaukė Sebastiano Kurzo, kuris tuo metu buvo užsienio reikalų ministras, pasiūlymas uždaryti Austrijoje musulmonų vaikų darželius. Musulmonų bendruomenės atstovai pavadino dabartinio Austrijos kanclerio pareiškimą nepriimtinu.

Gairės: Turkija, islamofobija, ES
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kas per įžūlumas

Kokią turi teisę Turkija kažką tirti,terorizuoti ES.Tegu susirenka visus į savo šalį ir nesikabina prie kitų valstybių.

vit lauk

visus aslajobus i savo tevine naudos is ju nulis tik veisiasi kaip tarakonai ir ant pasalpu sedi

Laimis

Tas priedurnis Erdoganas visai nukvako. Geriau pasitikrinti smegenis durnine

SUSIJUSIOS NAUJIENOS