Tyrimas: daugiau kaip 30 buvusių ir esamų pasaulio lyderių galėjo slėpti turtus | kl.lt

TYRIMAS: DAUGIAU KAIP 30 BUVUSIŲ IR ESAMŲ PASAULIO LYDERIŲ GALĖJO SLĖPTI TURTUS

Tarptautinio tiriamosios žurnalistikos konsorciumo (ICIJ) atliktame ofšorinių sandorių tyrime minima daugiau kaip 30 buvusių ir esamų pasaulio lyderių bei daugiau kaip 300 aukšto rango vyriausybės pareigūnų, sekmadienį skelbia Jungtinės Karalystės transliuotoja BBC.

Be to, tyrimo dalyvių surinktuose dokumentuose yra nuorodų į 130 milijardierių iš „Forbes“ sudaromo turtingiausių planetos žmonių sąrašo.

Per „Pandora papers“ pavadintą tyrimą apie 600 žurnalistų iš 117 šalių analizavo beveik 12 mln. dokumentų. Šiame darbe dalyvaujanti žiniasklaida spalio 3-osios vakare pradėjo skelbti surinktą informaciją.

„Tyrimas rodo, kaip valstybių lyderiai, milijardieriai, nusikaltėliai naudojo ofšorines schemas savo turtui slėpti“, – rašo „The New York Times“.

BBC savo ruožtu tvirtina, jog remiantis surinkta informaciją Jordanijos karalius Abdullah II slapta įsigijo nekilnojamojo turto Jungtinėje Karalystėje ir JAV, kurių vertė siekia 70 mln. svarų sterlingų.

Žurnalistai taip pat tvirtina, kad Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas ir jo šeima „slapta dalyvavo sandoriuose JK už daugiau kaip 400 mln. svarų sterlingų“. Tyrimo autoriai suskaičiavo 17 Alijevo Britanijoje įsigytų nekilnojamojo turto objektų.

Tyrime taip pat teigiama, jog Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis prieš pat laimėjimą 2019 metų rinkimuose pardavė savo dalį įslaptintoje ofšorinėje kompanijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Man neidomu usenio aferistu klanai ir taip viskas aisku kad taip ira geriau aprasikite musu valdziazmogiu klanus gribo adamkaus lanbirkos jo mordos ir senelio kupriuko afioras ir kitu valdziazmogiu afioras tada butu idomu paskaititi :-)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS