Ukraina: pareikšti įtarimai bendrovių, gaminusių konservus Gynybos ministerijai, vadovams | kl.lt

UKRAINA: PAREIKŠTI ĮTARIMAI BENDROVIŲ, GAMINUSIŲ KONSERVUS GYNYBOS MINISTERIJAI, VADOVAMS

Ukrainos ekonominio saugumo biuro (ESB) detektyvai, nepaisydami spaudimo, kreipimųsi į visuomenines organizacijas, skundų ir viešų kaltinimų, dviem konservus gaminančių bendrovių vadovams pareiškė įtarimus dėl vengimo sumokėti 32 mln. grivinų mokesčių.

Tai pranešė ESB spaudos tarnyba, kuria remiasi „Ukrinform“.

Biuro darbuotojai išaiškino mokesčių vengiančių bendrovių grupę, taip pat nustatė, kad jos bendradarbiavo su pusgaminius gaminančia įmone, kurios tikrasis savininkas yra Rusijos pilietis.

Šios kompanijos veikė Kyjivo srities teritorijoje ir gamino konservus, kurie per tarpininkus buvo tiekiami Ukrainos gynybos ministerijai.

„Siekdamos išvengti mokesčių, jos į neteisėtą veiklą įtraukė esamus ir buvusius bendrovių vadovus bei fizinius asmenis. Visos įmonės naudojosi tomis pačiomis patalpomis ir įformino tuos pačius darbuotojus“, – informavo detektyvai.

Nustatyta, kad Ukrainos valstybės biudžetui nebuvo sumokėta daugiau kaip 32 mln. grivinų mokesčių. Ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Kaip anksčiau buvo pranešta, Ukrainos gynybos ministerija rugsėjį neleido pristatyti šalies kariškiams daugiau nei 60 tonų nekokybiškų ir pavojingų maisto produktų. Didžiąją jų dalį sudarė mėsos ir mėsos su daržovėmis konservai.

Gairės: Ukrainos ekonominio saugumo biuras, pareikšti įtarimai, bendrovės, gaminusios konservus, vengimas mokėti mokesčius, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS