Ukraina planuoja tarptautinį oro susisiekimą atnaujinti nuo birželio 15-osios | kl.lt

UKRAINA PLANUOJA TARPTAUTINĮ ORO SUSISIEKIMĄ ATNAUJINTI NUO BIRŽELIO 15-OSIOS

Ukraina planuoja tarptautinį oro susisiekimą atnaujinti nuo birželio 15 dienos, pranešė šalies infrastruktūros ministras.

„Tarptautinis ir vidaus oro susisiekimas bus atvertas nuo birželio 15-osios. Galbūt vidaus skrydžiai bus vėl leidžiami šiek tiek anksčiau“, – sakė Vladislavas Kryklijus.

Jo žodžiais, tarptautinis oro susisiekimas pirmiausia bus atnaujinamas pagrindinėmis turistinėmis kryptimis – į Turkiją, Graikiją, Kiprą, Juodkalniją, Kroatiją, Sakartvelą.

Ministro teigimu, Ukraina kol kas neketina atnaujinti skrydžių į Italiją ir Ispaniją dėl epidemiologinės padėties šiose valstybėse.

V. Kryklijus taip pat pranešė, jog svarstoma galimybė leisti turistams iškart po atvykimo oro uoste atlikti naujus greitus koronaviruso tyrimus.

„Mes kalbame apie alternatyvą. Arba 14 dienų saviizoliavimasis (...), arba užsisakomas naujas greitasis testas, palaukiama dvi ar tris valandas ir, jei rezultatas neigiamas, galima išeiti į miestą. Nauji testai yra 99 proc. tikslūs“, – sakė ministras.

Apie planuojamą skrydžių iš Kijevo atnaujinimą jau pranešė Lenkijos LOT (į Varšuvą), Baltarusijos „Belavia“ (į Minską), Vengrijos „Wizz Air“ (10 krypčių, įskaitant į Vilnių).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS