Ukraina sveikina skausmingas JAV sankcijas Rusijai | kl.lt

UKRAINA SVEIKINA SKAUSMINGAS JAV SANKCIJAS RUSIJAI

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pasveikino, jo teigimu, skausmingas JAV sankcijas Rusijai, pripažinusiai dviejų Ukrainos separatistinių regionų nepriklausomybę ir įvedusiai į šias teritorijas savo kariuomenę.

„Jos labai konkrečios. Jos skausmingos“, – D. Kuleba teigė bendroje spaudos konferencijoje su JAV valstybės sekretoriumi Antony'iu Blinkenu.

Pasak ministro, Ukrainos vyriausybę iš pradžių „suglumino“ Vašingtono sankcijos, susijusios su ekonomine veikla Donecko ir Luhansko regionuose. „Buvome suglumę, nes matėme, kaip baudžiama ta pusė, kuri siekė Rusijos pripažinimo, tačiau nepastebėjome, kaip būtų baudžiama tą pripažinimą davusi Rusija. Tačiau šiandien tai pamatėme“, – nurodė D. Kuleba.

Jo teigimu, „nėra tokio dalyko, kaip nedidelė, vidutinio masto ar didelė invazija. Invazija yra invazija.“

Tuo metu A. Blinkenas pabrėžė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nuo pat pradžių planavo invaziją į Ukrainą. „(V. Putino planas) visuomet buvo įžengti į Ukrainą, kad galėtų kontroliuoti Ukrainą ir jos žmones, kad sunaikintų Ukrainos demokratiją (...), kad vėl paverstų Ukrainą Rusijos dalimi“, – tvirtino JAV valstybės sekretorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ale varnas

Tikrai Debilas...

Varnui

Koks tu varnas , tu paprasčiausias pempis ! Ir kol neišmoksi įskaitomai rašyti , tol toks ir būsi .

taip

Sveikinimai tikriems vyrams su Vasario 23AJA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS