Ukrainos gynybos ministerija neigia pranešimus, kad esą jos vadovo vaikai yra JAV piliečiai | kl.lt

UKRAINOS GYNYBOS MINISTERIJA NEIGIA PRANEŠIMUS, KAD ESĄ JOS VADOVO VAIKAI YRA JAV PILIEČIAI

Žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija, kad esą Ukrainos gynybos ministro Rustemo Umerovo šeimos nariai yra JAV piliečiai, neatitinka tikrovės.

Tai feisbuke pranešė ministerijos spaudos tarnyba, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Ministro vaikai (10 metų sūnus, 8 ir 2 metų dukros) yra tik Ukrainos piliečiai. R. Umerovo šeimos nariai neturi kitų šalių pilietybės“, – pabrėžė spaudos tarnyba.

Ukrainos pasus, kurie jiems buvo išduoti pasibaigus ankstesniųjų galiojimui, jie gavo Ukrainos ambasadoje Jungtinėse Valstijose. Būtent todėl deklaracijoje, kuria remiasi žiniasklaida, JAV ir buvo nurodytos kaip dokumentų išdavimo vieta.

2016 metais Ukrainos gynybos ministro šeima buvo priversta išvykti į užsienį dėl pasikėsinimų ir grasinimų, kurių ji sulaukė dėl sistemingos R. Umerovo veiklos Rusijos aneksuoto Krymo deokupacijos klausimu.

Nuo 2014 metų R. Umerovas kaip Krymo totorių tautos Kurultajaus delegatas kartu su Krymo totorių lyderiu Mustafa Džemilevu ir Medžliso atstovais dalyvavo visuose tarptautiniuose renginiuose, kuriuose buvo kalbama apie žmogaus teisių pažeidimus laikinai okupuotame Kryme, prisidėjo prie pastangų išlaisvinti politinius kalinius Kryme.

„Ukrinform“ primena, jog daugelis Ukrainos žiniasklaidos priemonių ir „Telegram“ kanalų pranešė, kad esą  gynybos ministro R. Umerovo vaikai turi JAV pilietybę. Žurnalistai rėmėsi Gynybos ministerijos vadovo 2022-ųjų ir ankstesnių metų deklaracijomis.

Gairės: Ukrainos gynybos ministras, Rustemas Umerovas, šeimos nariai, JAV piliečiai, neigia informacija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS