Ukrainos prezidentas perspėjo, kad Baltarusiją gali ištikti smurtinis likimas | kl.lt

UKRAINOS PREZIDENTAS PERSPĖJO, KAD BALTARUSIJĄ GALI IŠTIKTI SMURTINIS LIKIMAS

Baltarusijos krizė gali virsti smurtine, kaip nutiko Ukrainoje, jei vyriausybė neužmegs dialogo su savo žmonėmis, ketvirtadienį perspėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Besilankydamas Slovakijoje V. Zelenskis palygino dabartinę Baltarusijos padėtį su 2013-2014 metais Ukrainoje pratrūkusiais masiniais protestais, pasibaigusiais Rusijos remiamo prezidento nuvertimu.

„Jei vyriausybei nepavyks atrasti galimybės užmegzti dialogo su savo žmonėmis, ši vyriausybė liausis egzistavusi“, – jis sakė žurnalistams po susitikimo Bratislavoje su Slovakijos prezidente Zuzana Čaputova.

„Žinome, ką reiškia kraujo praliejimas. Palaidojome Maidane žuvusius ukrainiečius, regėjome degančius žmones ir pastatus“, – sakė jis omenyje turėdamas protestus Kijevo Nepriklausomybės aikštėje.

„Šiandien matome, kad jei vyriausybė nesustabdys šių veiksmų, ypač veiksmų, kuriuos teisėsaugos institucijos nukreipia prieš savo tautą, ji sulauks itin galingo žmonių atsako“, – sakė V. Zelenskis.

V. Zelenskio atstovė spaudai Julija Mendel naujienų agentūrai AFP ketvirtadienį patvirtino, kad buvo atšauktas spalį planuotas prezidento vizitas į Baltarusiją.

Baltarusiją masiniai protestai krečia nuo rugpjūčio 9 dieną įvykusių prezidento rinkimų, kuriuose pergalę teigia iškovojęs ilgametis šalies lyderis Aliaksandras Lukašenka. Tebesitęsiant masinėms demonstracijoms, jis tapo priklausomas nuo Rusijos paramos.

Ukraina trečiadienį prisijungė prie ilgėjančio sąrašo valstybių ir pareiškė nepripažįstanti A. Lukašenkos legitimiu Baltarusijos vadovu. Tądien paslapčiomis surengta tariamo šalies lyderio inauguracija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jau

tik ne Zelenskiui kalbėti apie smurtą, kai jo šalyje per Maidaną buvo šimtai aukų, o ir paskiau iki dabartinių laikų berods 14 tūkst, Donbase žuvusių

Blogas pranasas

Batka greit uzlenks novicioku, o jo vietoje, fasistai pastatys kremlini suneli. Ir vikas bus po senovei... ;) Ar ne?

bet

Niekas niekada jokios iseities neieskos,batkai jau tas pats ka galvoja pasaulis,jis mato tik save ir bijo netekti uab bielarusija,nes viskas jo tik skaitosi tautos,o zmones pavargo,na tiesiog atsibodo,juk turi teise pagyventi prie kito prezidento,gal ir blogiau ir ko gero,bet negalima vienam zmogui ir zu vadovauti ir medicinai ir politikaai,keista kad nei milucija,nei omon,nei armija jo neisduoda,juk turejo per tiek laiko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS