Ukrainos sostinėje protestuotojai reikalavo atleisti vidaus reikalų ministrą | kl.lt

UKRAINOS SOSTINĖJE PROTESTUOTOJAI REIKALAVO ATLEISTI VIDAUS REIKALŲ MINISTRĄ

Šimtai ukrainiečių penktadienį surengė protestą prie parlamento Kijeve, reikalaudami, kad dėl virtinės skandalų policijoje būtų atleistas vidaus reikalų ministras.

Protestuotojai, daugiausia jauni žmonės, dėvintys veido kaukes, kad apsisaugotų nuo koronaviruso, laikė iškėlę signalines raketas ir sudegino seną policijos automobilį, reikalaudami ilgamečio ministro Arseno Avakovo pasitraukimo.

Kai kurie protestuotojai turėjo plakatų su užrašais „Ne policinei valstybei!“ ir „Avakovas privalo būti atleistas!“.

„Siaubinga situacija, kai teisėsaugos institucijos, gyvendamos iš mūsų mokesčių, kankina ukrainiečius“, – į protestuotojus kreipėsi aktyvistė Dana Vynogradova ir pridūrė: „Avakovo privalo nelikti.“

Daugelis ukrainiečių nusivylė nesėkmingomis Vakarų remiamomis, 2015 metais pradėtomis pastangomis reformuoti korupcija liūdnai pagarsėjusias ir dažnai neveiksmingas policijos pajėgas.

Pasipiktinimas dar labiau sustiprėjo po to, kai vienas policijos pareigūnas galimai išžagino 26 metų moterį policijos nuovadoje Kagarlyko mieste, esančiame netoli sostinės Kijevo.

Kaip pranešama, tai moteriai buvo prievarta uždėta dujokaukė ir antrankiai, o tada ji buvo kelis kartus išžaginta. Praėjusį mėnesį dėl šio incidento buvo sulaikyti du pareigūnai.

Kritikai taip pat kaltino Kijevo policiją nevykdžius savo pareigų po praėjusios savaitės susišaudymo tarp gaujų, susijusių su konkuruojančiomis autobusų kompanijomis; tąkart buvo sužeisti trys žmonės.

A. Avakovas, kuris Vidaus reikalų ministerijai vadovauja nuo 2014 metų ir išlaikė savo postą pernai prezidentu tapus Volodymyrui Zelenskiui, penktadienį gynėsi prieš įstatymų leidėjus parlamente.

Jis sakė, kad pareigūnai nedelsdami sureagavo į „gėdingus“ kaltinimus dėl išžaginimo ir kad bus imtasi priemonių užkirsti kelią tolesniam piktnaudžiavimui.

„Prašau nesmerkti visų policijos pajėgų dėl kelių niekšų“, – sakė jis.

 

GALERIJA

  • Ukrainos sostinėje protestuotojai reikalavo atleisti vidaus reikalų ministrą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS