Ukrainos žvalgyba: Rusija planuoja per metus pagaminti beveik 3 milijonus artilerijos sviedinių | kl.lt

UKRAINOS ŽVALGYBA: RUSIJA PLANUOJA PER METUS PAGAMINTI BEVEIK 3 MILIJONUS ARTILERIJOS SVIEDINIŲ

 Pernai Rusijos Federacija pagamino apie 2 milijonus 122 mm ir 152 mm kalibro šaudmenų, o šįmet nori pasiekti 2,7 milijono sviedinių gamybos lygį.

Tai pareiškė Ukrainos vyriausiosios žvalgybos valdybos viršininko pavaduotojas generolas majoras Vadymas Skibickis, praneša portalas „rbc.ua“, remdamasis pareigūno interviu naujienų agentūrai „Interfax-Ukraina“.

„Mūsų vertinimas toks: rusai pernai pagamino - tiesiog įvykdė valstybinį gynybos užsakymą, tai sudaro apie 2 milijonus 122 mm ir 152 mm kalibro šaudmenų. O šįmet jie nori pasiekti 2,7 milijono sviedinių gamybos lygį. Bet tai yra planai. Pažiūrėsime, ar jie bus įgyvendinti“, - sakė V. Skibickis.

Jis pridūrė, jog rusai turi modernizuoti gamybą, kad pasiektų šias apimtis, ir čia svarbus tarptautinių sankcijų vaidmuo.

„Mes prašome savo partnerių, kad sankcijos būtų nukreiptos į mašinas, medžiagas, iš kurių gaminami elektroniniai lustai, mikroschemos ir pan. Tai labai platus spektras, šia linkme dabar dirba ir Vyriausioji žvalgybos valdyba, ir visa mūsų žvalgybos bendruomenė. Ir aš jau net nekalbu apie įmonių, kurias Rusija įtraukė į gamybą, skaičių“, – pažymėjo generolas majoras.

Pasak jo, su vienokių ar kitokių šaudmenų, ginklų ir įrangos gamyba yra susijusios dešimtys Rusijos įmonių ir bendrovių.

 

 

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Vadymas Skibickis, šaudmenys, sviediniai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS