UNICEF apie naujus mūšius Gazos Ruože: valdžios žmonės nusprendė, kad vaikų žudynės turi tęstis | kl.lt

UNICEF APIE NAUJUS MŪŠIUS GAZOS RUOŽE: VALDŽIOS ŽMONĖS NUSPRENDĖ, KAD VAIKŲ ŽUDYNĖS TURI TĘSTIS

JT vaikų teisių apsaugos agentūra UNICEF pranešė, kad, po laikinų paliaubų Gazos Ruože vėl prasidėjus mūšiams, į jaunų palestiniečių, kuriems reikia pagalbos, gyvenimą sugrįš „skerdynės“.

„Šiandien valdžios žmonės nusprendė, kad vaikų žudynės turi tęstis“, – iš Gazos penktadienį perduotame vaizdo pranešime kalbėjo UNICEF atstovas Jamesas Elderis.

„Neatsakinga galvoti, kad naujų atakų prieš Gazos gyventojus rezultatas bus kažkas kito nei skerdynės.“

Penktadienio ryte Izraelio kariuomenė vėl pradėjo susirėmimus su „Hamas“. Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu biuras apkaltino „Hamas“ pažeidus savaitę trukusių paliaubų sąlygas.

Nuo karo pradžios Gazoje žuvo apie 15 tūkst. žmonių, dar daugiau nei 36 tūkst. buvo sužeisti, praneša „Hamas“ kontroliuojama sveikatos apsaugos ministerija.

Nurodoma, kad tarp žuvusiųjų yra 6 tūkst. 150 vaikų, tačiau nepriklausomo šių duomenų patikrinimo atlikti neįmanoma.

Maždaug 1 tūkst. vaikų neteko galūnių, pranešė vyriausiasis Pasaulio sveikatos organizacijos atstovas Gazos Ruože Rikas Peeperkornas.

„Gazoje nėra vietų, kur galima būtų saugiai pasislėpti nuo šių nuožmių atakų“, – pasakojo R. Peeperkornas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Na tai tegul Hamas paleidžia įkaitus

Nustoja laidyti raketas. Izraelis dabar neturi kitos išeities kaip tęsti. Nes gautųsi, kad tiek žmonių žuvo tuščiai ir jokie tikslai nepasiekti ir niekas nepasikeis. Esmė tame, kad Hamui naudinga, kad kuo daugiau Palestiniečių vaikų žūtų. Nes tokiu būdu jie gali vaidinti nekaltas aukas. Kaip rusai. O iš tikrųjų jiems padėt ant tų vaikų, jų vadai prašmatniai gyvena ne Gazoje ir niekuo nerizikuoja.

Nieko naujo

Viktorijos, Nataškos vaikus nuo .ydo bunka.s ir visokių lei.aičių, lavins.aičių ims ir neliks...nes viskas tas pats. Iš jų vinegretą padarys ir sušers miško žvėreliams, jei nebus per daug virusuitas faršas. Viskas kartojasi. Žmonės tikrai parodys kur rasti tas ydes ir jų vaikus pvz kokius nors banzo ar panašiai. Nėra nė abejonės. Viskas sugrįžta ur žmonės viską atsimena.

žydai nekalti?

Dėl palestiniečių vaikų žudymo. Patys vaikai kalti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS