V. Putinas ir V. Zelenskis artėjant jųdviejų susitikimui pasikalbėjo telefonu | kl.lt

V. PUTINAS IR V. ZELENSKIS ARTĖJANT JŲDVIEJŲ SUSITIKIMUI PASIKALBĖJO TELEFONU

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jo kolega ukrainietis Volodymyras Zelenskis pirmadienį, prieš gruodį numatytą jųdviejų pirmąjį susitikimą, pasikalbėjo telefonu.

Kremliaus ir V. Zelenskio kanceliarijos pranešimuose pažymima, kad pokalbio metu buvo aptartos Rusijos, Ukrainos ir Europos Sąjungos derybos dėl rusiškų dujų tolesnio tiekimo klientams Europoje per Ukrainos teritoriją einančius dujotiekius. 2009 metais kilus ginčui tarp Maskvos ir Kijevo daugelis Europos šalių žiemos viduryje iš dalies liko be dujų.

Pasak V. Zelenskio biuro, Ukrainos prezidentas taip pat pareikalavo, kad Rusija grąžintų dokumentus, turėjusius būti trijuose ukrainiečių kariniuose laivuose, kuriuos pernai užėmė Rusija ir kurie praėjusią savaitę buvo sugrąžinti Ukrainai.

Nė viename iš pranešimų nebuvo užsiminta apie gruodžio 9 dieną Paryžiuje planuojamą susitikimą su Prancūzijos ir Vokietijos lyderiais. Šio viršūnių susitikimo tikslas – išspręsti konfliktą tarp Ukrainos pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų.

Gairės: Vladimiras Putinas, Volodymyras Zelenskis, pokalbis telefonu, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Tai dabar ir Putino apkalta laukia? - keista to juokdario galia. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS