V. Putinas kalbėdamas su R. T .Erdoganu kritikavo turkiškų dronų naudojimą Ukrainoje | kl.lt

V. PUTINAS KALBĖDAMAS SU R. T .ERDOGANU KRITIKAVO TURKIŠKŲ DRONŲ NAUDOJIMĄ UKRAINOJE

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį telefonu kalbėdamas su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) sukritikavo Kijevą už Turkijoje pagamintų dronų naudojimą Rytų Ukrainoje verdančiame konflikte su prorusiškais separatistais.

Remiantis Kremliaus pranešimu, V. Putinas sakė, kad Kijevas siekia sužlugdyti taikos susitarimus Rytų Ukrainoje, vykdydamas „provokuojančius“ karinius veiksmus konflikto zonoje, „įskaitant bepiločių orlaivių „Bayraktar“, gaminamų Turkijoje, naudojimą.

Ukrainos kariuomenė spalį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pranešė pirmą kartą panaudojusi Turkijoje pagamintą droną „TB2 Bayraktar“ prieš separatistus nuo 2014 metų besitęsiančiame konflikte.

Šį žingsnį sukritikavo ne tik Rusija, bet ir Kijevo sąjungininkės Vakaruose.

Turkija ir Izraelis pastaruoju metu aktyviai prekiauja bepiločiais orlaiviais buvusioje Sovietų Sąjungos teritorijoje. Šios bepilotės skraidyklės atliko svarbų vaidmenį pernai Azerbaidžanui iškovojant pergalę prieš Rusijos sąjungininkę Armėniją kare dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

Kremliaus teigimu, pokalbyje „buvo pabrėžta, kad Kijevas privalo atsisakyti bet kokių bandymų jėga daryti įtaką Donbase“.

Savo ruožtu Ankara pareiškė, kad V. Putinas ir R. T. Erdoganas kalbėjosi apie virtinę klausimų, ypač apie „Siriją, Libiją ir Ukrainą“.

Rusijos ir Turkijos santykiai istoriškai yra sudėtingi – jos, be kita ko, remia priešingas konflikto šalis Libijoje ir Sirijoje.

Rusija ir Ukraina tebėra įsitraukusios į įtemptą konfrontaciją nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Krymo pusiasalį ir pradėjo remti separatistų sukilimą Donbase, Ukrainos rytiniame pramonės regione. Šis konfliktas pareikalavo jau daugiau nei 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Kijevo sąjungininkai Vakaruose pastarosiomis savaitėmis skambina pavojaus varpais dėl naujo Rusijos kariuomenės telkimo prie Ukrainos sienų ir galimos invazijos.

Kremlius tai neigia ir kaltina Vašingtoną keliant „isteriją“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Petras

Putleriui pirdakas gerai svyla, kai į orą bairaktarai pakyla.. jis prieš juos bejėgis, kad ir kokias pasakas besektų apie visokias pvo, ir kitas apsaugines priemones ir įrangą, kaip jie patys sako,-“ analo v gavne..”

Putleris visus nuodija,zudo okupuoja

Ir moko kitus ka daryti Kaip elgtis??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS