V. Putinas ragina pasaulį visuotinai pripažinti vakcinas nuo COVID-19 | kl.lt

V. PUTINAS RAGINA PASAULĮ VISUOTINAI PRIPAŽINTI VAKCINAS NUO COVID-19

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį paragino visuotinai pripažinti vakcinas nuo koronaviruso, siekiant pažaboti jo pandemiją, augant nerimui dėl naujosios omikron atmainos.

Kreipdamasis į Rusijos investicijų forumo dalyvius vaizdo ryšiu V. Putinas sakė, kad šalys gali „veiksmingai kovoti“ su koronavirusu tik bendrai koordinuodamos savo veiksmus.

„Turiu galvoje vakcinų ir skiepijimo pažymėjimų pripažinimą visuose planetos regionuose ir bendrą darbą kuriant naujus vaistus nuo koronaviruso“, – pareiškė Rusijos prezidentas.

„Ateinančiomis savaitėmis paaiškės naujosios [viruso] atmainos pasekmių rimtumas. Tačiau visiškai aišku, kad mums reikia būti pasirengusiems bet kokioms viruso mutacijoms“, – kalbėjo jis.

Rusija buvo pirmoji valstybė, registravusi vakciną nuo COVID-19 „Sputnik V“ 2020 metų rugpjūčio mėnesį. Ją vėliau patvirtino dešimtys šalių.

Tačiau Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir Europos vaistų agentūra (EVA) šio preparato dar nepatvirtino.

Ekspertai reiškė susirūpinimą dėl skuboto vakcinos „Sputnik V“ patvirtinimo po to, kai Rusijos valdžia registravo preparatą nesulaukusi didelio masto klinikinių bandymų rezultatų, tačiau ilgainiui buvo paskelbta, kad vakcina yra saugi ir jos veiksmingumas siekia 90 procentų. Tai patvirtino autoritetingas medicinos žurnalas „The Lancet“.

Rusija nėra išdavusi leidimo nė vienos užsienyje pagamintos vakcinos platinimui šalyje.

Auga nerimas, kad dabar naudojamos vakcinos gali neapsaugoti nuo labai mutavusios koronaviruso omikron atmainos. JAV farmacijos bendrovė „Moderna“ pažadėjo sukurti specialią stiprinančiąją vakciną.

Ketvirtadienį „Sputnik V“ kūrimą finansavęs Rusijos tiesioginių investicijų fondas pranešė, kad vakciną sukūręs valstybinis Gamalėjos centras taip pat pradėjo kurti stiprinančiąją vakciną, turinčią apsaugoti nuo omikron atmainos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kaunietis

Marmalinio my zalo niekas is normaliu valstybiu nepripazins!

Arturas

Šitas jau ir Pasaulio sveikatos organizacijai vadovauti nori. Visiškai nupušęs

Jokiu pripazinimu nukopijuotai,ir pavogtai

Vakcinai..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS