V. Zelenskis: dauguma ukrainiečių mano, kad rengti rinkimus karo metu būtų pavojinga ir beprasmiška | kl.lt

V. ZELENSKIS: DAUGUMA UKRAINIEČIŲ MANO, KAD RENGTI RINKIMUS KARO METU BŪTŲ PAVOJINGA IR BEPRASMIŠKA

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad yra pasiruošęs surengti rinkimus, tačiau dauguma ukrainiečių mano, kad toks balsavimas karo sąlygomis būtų „pavojingas ir beprasmiškas“.

Valstybės vadovas išdėstė savo požiūrį interviu naujienų agentūrai AP, praneša „Ukrinform“.

Anot jo, dėl karo Ukrainoje neįmanoma surengti prezidento rinkimų, kurie pagal Konstituciją turėtų įvykti ateinančių metų kovo mėnesį.

Kaip rašo AP, V. Zelenskis pareiškė, jog nėra žodžių, kurie leistų apsakyti, kaip sunku eiti prezidento pareigas karo sąlygomis, tačiau jis taip pat negali įsivaizduoti, kad palieka šį postą.

„Tai būtų labai nesąžininga, neteisinga ir, be abejo, demotyvuotų“, – sakė jis.

Kaip primena „Ukrinform“, V. Zelenskis anksčiau teigė, kad didžiausi rinkimų karo metu iššūkiai yra susiję su stebėtojų saugumo užtikrinimu, kariškių, laikinai okupuotų teritorijų gyventojų ir užsienyje gyvenančių ukrainiečių balsavimu, taip pat kampanijos finansavimu.

Pagal Ukrainos konstituciją, parlamento rinkimai turėjo įvykti 2023 metų spalį, o prezidento rinkimai turėtų būti surengti 2024 metų pavasarį. Tačiau karinės padėties teisinis režimas Ukrainoje apsunkina rinkimų organizavimą. Dabar šalyje vyksta aktyvios diskusijos šia tema.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, rinkimai karo metu, prezidento rinkimai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS