V. Zelenskis lankosi Rusijos dalinai okupuotoje Chersono srityje | kl.lt

V. ZELENSKIS LANKOSI RUSIJOS DALINAI OKUPUOTOJE CHERSONO SRITYJE

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį lankėsi pietiniame Chersono regione, kurį iš dalies kontroliuoja Rusijos pajėgos po to, kai Kyjivo pajėgos praėjusių metų pabaigoje užėmė regiono sostinę.

Ukrainiečiai Chersono miestą atkovojo lapkritį, atsitraukus Rusijos pajėgoms. Tačiau rusai, įsitvirtinę rytiniame Dnipro upės krante, toliau iš dalies kontroliuoja sritį ir reguliariai apšaudo Chersoną, kur dėl to žūsta civilių.

„Darbo kelionė į Chersono sritį. Posad Pokrovskės kaimas, kuriame dėl Rusijos invazijos buvo apgadinti namai ir civilinės infrastruktūros objektai. Kalbėjausi su vietiniais gyventojais apie jų problemas ir poreikius“, – sakoma V. Zelenskio įraše socialiniuose tinkluose.

Pasak prezidento, vietos valdžia šiame kaime atkuria svarbiausias paslaugas, tokias kaip elektros ir vandens tiekimas, atstato medicinos centrą.

„Žmonės grįžta“, – sakoma jo įraše.

Chersono sritį prie Juodosios ir Azovo jūrų Rusijos pajėgos lengvai užėmė pirmosiomis jau daugiau kaip metus trunkančios invazijos į Ukrainą dienomis.

Rusijos lyderis Vladimiras Putinas pernai rugsėjį pareiškė užėmęs ir aneksavęs šį regioną, nors jo viso nekontroliuoja.

Atskirame įraše V. Zelenskis pranešė surengęs pasitarimą su pareigūnais dėl veiksmų derinimo ir aptaręs išminavimą bei atstatymą susigrąžintoje teritorijoje.

Chersono srities karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas ketvirtadienį paskelbė, kad per pastarąsias 24 valandas dėl rusų pajėgų veiksmų žuvo vienas ir buvo sužeisti dar du žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS