V. Zelenskis: Rusija kovą paleido daugiau nei 400 raketų, 600 „Šahedų“ ir 3 tūkst. aviacinių bombų | kl.lt

V. ZELENSKIS: RUSIJA KOVĄ PALEIDO DAUGIAU NEI 400 RAKETŲ, 600 „ŠAHEDŲ“ IR 3 TŪKST. AVIACINIŲ BOMBŲ

Kovo mėnesį rusų okupantai Ukrainoje panaudojo daugiau nei 400 įvairių rūšių raketų, 600 bepiločių orlaivių „Šahed“ ir daugiau nei 3 000 valdomų aviacinių bombų, socialiniame tinkle „X“ rašė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Vien kovo mėnesį rusų teroristai prieš Ukrainą panaudojo daugiau nei 400 įvairių tipų raketų, 600 dronų „Šahed“ ir daugiau nei 3 000 valdomų aviacinių bombų. Šis teroras niokoja visos Ukrainos miestus ir kaimus, o rusai ypač nuožmiai bombarduoja pafrontės ir pasienio regionus“, – teigė jis.

Prezidentas pabrėžė, kad nuo plataus masto karo pradžios per raketų ir dronų smūgius nukentėjo Charkivo miestas.

„Visai neseniai rusų teroristai Charkive vėl ėmė mėtyti aviacines bombas. Miestas kiekvieną dieną patiria pažeminimą ir skausmą bei nuostolius. Sunaikinta svarbi infrastruktūra, kasdien su žeme sulyginami eiliniai gyvenamieji namai“, – rašė V. Zelenskis.

Jo teigimu, tai liausis, kai Ukraina gaus patikimų oro gynybos sistemų, gebančių apsaugoti gyvybes ir užtikrinti mūsų miestų saugumą.

„Raketų sistemos „Patriot“ ukrainiečių rankose parodė, kad galima susidoroti su visomis rusų teroro formomis. Būtent to dabar ir reikia mūsų Charkivui bei visiems mūsų miestams ir bendruomenėms, kurių gyventojams grėsmę kelia rusų antpuoliai“, – tęsė V. Zelenskis.

Pirmiau buvo pranešta, kad nuo karo pradžios Kyjivui pulti Rusija panaudojo daugiau nei 180 raketų ir bepiločių orlaivių, įskaitant penkias raketas „Zircon“, 11 raketų „Kinžal“ ir 113 raketų „Kh-101“.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, karas Ukrainoje, raketos, Šahedai, aviacinės bombos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS