V. Zelenskis: Rusija praėjusį mėnesį Ukrainą atakavo daugiau kaip 3 tūkst. aviacinių bombų | kl.lt

V. ZELENSKIS: RUSIJA PRAĖJUSĮ MĖNESĮ UKRAINĄ ATAKAVO DAUGIAU KAIP 3 TŪKST. AVIACINIŲ BOMBŲ

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį pareiškė, kad Rusija praėjusį mėnesį šalį atakavo daugiau kaip 3,2 tūkst. aviacinių bombų, kone 300 atakos dronų bei daugiau kaip 300 raketų.

Pastaraisiais mėnesiais Maskva suintensyvino išpuolius prieš Ukrainos infrastruktūrą. Šios atakos padarė didelę žalą ir nusinešė civilių aukų.

Kovą Rusija atakavo Ukrainą daugiau kaip 400 įvairių tipų raketų, 600 bepiločių „Shahed“ ir 3 tūkst. valdomų aviacinių bombų.

Ukrainos pareigūnai įspėjo, kad Rusijos aviacinės bombos kelia vis didesnį pavojų ir fronte esantiems Ukrainos kariams, ir miestams.

„Mūsų miestai ir bendruomenės nuo Sumų srities iki Odesos, Dnipropetrovsko, Charkivo, Donecko, Mykolajivo ir Chersono kasdien ir kasnakt kenčia nuo šio tyčinio ir bjauraus teroro“, – pareiškė prezidentas socialiniame tinkle „Telegram“.

„Tūkstančiai mūsų žmonių gyvybių buvo išgelbėtos dėka lyderių ir šalių, kurios jau parėmė mūsų oro skydą ir kurios jau veiksmingai daro sankcijų spaudimą Rusijos karo mašinai, pagalbos“, – teigė jis.

„Tačiau, deja, šie išpuoliai nusinešė daug gyvybių. Tik stiprybės dėka galime sustabdyti šį terorą“, – sakė V. Zelenskis.

Kyjivas savo partnerių prašo suteikti papildomų oro gynybos priemonių, kurios padėtų šaliai atremti Rusijos atakas.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, aviacinės bombos, Rusija atakavo, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS