V. Zelenskis: Rytų Ukrainoje kapituliacijos nebus | kl.lt

V. ZELENSKIS: RYTŲ UKRAINOJE KAPITULIACIJOS NEBUS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pareiškė, kad mėgindamas užbaigti karą Rytų Ukrainoje Kijevas neišduos nacionalinių interesų.

„Patikėkite, jau esu alergiškas žodžiui „kapituliacija“. Norėčiau dar kartą patikinti, kad nebus išduoti jokie Ukrainos nacionaliniai interesai. Tai – ne apie mane ir ne apie Ukrainą“, – sakė jis per renginius Odesoje, skirtus artėjančiai Ukrainos gynėjo dienai paminėti.

Pasak V. Zelenskio, Donbasas yra Ukrainos dalis, kur turi įsivyrauti taika.

„Turi būti visiškai nutraukta ugnis, grąžinti visi mūsų belaisviai, išvestos užsienio formuotės, atkurta valstybės sienos kontrolė; o vietos rinkimai ten turi įvykti laikantis tik Ukrainos įstatymų ir prižiūrint ne kulkosvaidžiams, o tarptautiniams stebėtojams“, – nurodė prezidentas.

„Mūsų pozicija – pasiekti reikšmingos galios pasitelkiant tvirtą pagrindą, kurį sudaro keli dalykai: tai išmintinga, apgalvota diplomatija, tvirtas saugumo ir gynybos sektorius, ekonomikos atsigavimas, Ukrainos piliečių gerovės užtikrinimas“, - kalbėjo jis.

„Šį pagrindą vientisą gali padaryti tik visų ukrainiečių vieningumas ir vienybė siekiant mūsų pagrindinio tikslo – teritorinio vientisumo atkūrimo ir turtingos bei galingos Ukrainos gimimo“, – teigė V. Zelenskis.

Konkrečias priemones šiems tikslams pasiekti valstybės vadovas pažadėjo įtraukti į ruošiamą naująją Ukrainos nacionalinio saugumo strategiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

hoholas

Pasirašo viena po to šneka kita:)

taigi

Nebus taikos , tai nebus, bet daugiau pinigų negausit - užteks vogti.

prarasta

kas haholu ,jau neimanoma susigrazinti,beda rusai ir haholai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS