V. Zelenskis: tankai „Abrams“ jau Ukrainoje | kl.lt

V. ZELENSKIS: TANKAI „ABRAMS“ JAU UKRAINOJE

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį patvirtino, kad amerikietiški tankai „Abrams“ jau jo šalyje ir kad jie sustiprins pajėgas, vykdančias kontrpuolimą prieš invaziją tęsiančios Rusijos kariuomenę.

Birželį Ukraina paskelbė per kontrpuolimą sieksianti atkovoti savo žemes iš Rusijos pajėgų po to, kai buvo suformuoti šturmo batalionai ir gauta dalis Vakarų šalių pažadėtos ginkluotės.

„Geros žinios iš ministro Umerovo. „Abrams“ jau yra Ukrainoje ir ruošiasi sustiprinti mūsų brigadas. Esu dėkingas mūsų sąjungininkams už susitarimų vykdymą! Ieškome naujų sutarčių ir plečiame tiekimo geografiją“, – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Telegram“ paminėdamas gynybos ministrą Rustemą Umerovą.

V. Zelenskis nedetalizavo, kiek tankų jau pasiekė jo šalį ir kiek prireiks laiko jiems pasiųsti į fronto liniją.

Vašingtonas anksčiau šiais metais pažadėjo Kyjivui tris dešimtis tankų. Tai dalis daugiau kaip 43 mlrd. dolerių (40,4 mlrd. eurų) saugumo pagalbos, kurią Jungtinės Valstijos pažadėjo suteikti Ukrainai per pastaruosius pusantrų metų.

Vienas JAV kariuomenės aukšto rango pareigūnas anksčiau sakė, kad pirmieji tankai bus išsiųsti artimiausiomis dienomis, o visas procesas bus užbaigtas per kelias savaites.

Sprendimas skirti Ukrainai tankų „Abrams“ žymi visišką JAV pozicijos pasikeitimą – anksčiau amerikiečių gynybos pareigūnai ne kartą sakė, kad šie tankai dėl savo sudėtingumo nėra labai tinkami ukrainiečių pajėgoms.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, tankai Abrams
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Nuomone

Taip. Naujausi T-90 tikrai parodė gerus rezultatus.

>fakte

nepadėtu šiame kare tuos urano apsaugos ar naujausia elektronika. Visi tankai dega vienodai. Ir nemanau, kad naujausias Abramsas nugaletu naujausia T-90

faktas

Metalo laužas arba karstas ukrų naciams, nes JAV teroristai nuėmė urano apsaugas ir kitus svarbius tanko elementus..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS