V. Zelenskis: tik tiesioginės derybos su V. Putinu leis padaryti galą karui | kl.lt

V. ZELENSKIS: TIK TIESIOGINĖS DERYBOS SU V. PUTINU LEIS PADARYTI GALĄ KARUI

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įsitikinęs, kad tik tiesioginės derybos su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu leis padaryti galą karui.

 

Jis tai teigė trečiadienį paskelbtame interviu Vokietijos leidiniui „Bild“.

Paklaustas, ką jis atsakytų į reikalavimą pripažinti Donbaso nepriklausomybę ir sutikti su tuo, kad Krymas priklauso Rusijai, V. Zelenskis pareiškė: „Bet kuriose derybose mano tikslas yra nutraukti karą. Aš taip pat esu pasirengęs žengti tam tikrus žingsnius. Galima leistis į kompromisus, bet jie neturi būti mano šalies išdavimas. Ir kita pusė turi būti pasirengusi kompromisams, todėl jie ir vadinami kompromisais. Tik šitaip galime rasti išeiti iš šios situacijos. Mes kol kas negalime kalbėti apie detales. Tarp prezidentų dar nebuvo tiesioginio kontakto. Tik surengę tiesiogines dviejų prezidentų derybas mes galėsime padaryti galą šiam karui“.

Galima leistis į kompromisus, bet jie neturi būti mano šalies išdavimas.

Kaip anksčiau pranešė naujienų agentūra UNIAN, kovo 3 d. V. Zelenskis paragino V. Putiną išvesti savo kariuomenę iš Ukrainos žemės arba sėsti su juo prie derybų stalo. „Mes nepuolame Rusijos, mes nepriklausome NATO, mes neturime branduolinio ginklo. Ko tu nori iš mūsų? Pasitrauk iš mūsų žemės. Jei nenori išeiti dabar – sėsk su manimi prie derybų stalo“, - sakė Ukrainos lyderis.

Kovo 7 d. Ukrainos URM vadovas Dmytro Kuleba, komentuodamas galimybę surengti tiesiogines V. Zelenskio ir V. Putino derybas, sakė: „Mūsų prezidentas nieko nebijo, taip pat ir tiesioginio susitikimo su V. Putinu. Jeigu V. Putinas irgi nebijo, tegul atvyksta į susitikimą, tegul sėdasi ir kalba“.

Trečiadienį buvo pranešta, kad Ukraina paprašė Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą padėti surengti Ukrainos ir Rusijos prezidentų susitikimą.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Vladimiras Putinas, Rusija, karas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS