Vašingtonas ragina Minską bendradarbiauti su Baltarusijos opozicija | kl.lt

VAŠINGTONAS RAGINA MINSKĄ BENDRADARBIAUTI SU BALTARUSIJOS OPOZICIJA

Jungtinės Valstijos ragina Baltarusijos vyriausybę aktyviai bendradarbiauti su šalies opozicijos Koordinacine taryba. Tai sakoma ketvirtadienį paskelbtame JAV valstybės sekretoriaus Mike`o Pompeo pareiškime.

„Mes raginame Baltarusijos vyriausybę aktyviai bendradarbiauti su Baltarusijos visuomene, taip pat ir per neseniai įkurtą nacionalinę Koordinacinę tarybą, kad tatai atspindėtų tai, ko reikalauja baltarusių tauta, vardan Baltarusijos ateities ir klestinčios Baltarusijos“, - sakoma dokumente.

M. Pompeo taip pat paragino Minską priimti ESBO pasiūlymus, kuriais siekiama prisidėti prie valdžios ir opozicijos dialogo Baltarusijoje.

„Mes esame labai susirūpinę dėl didelių trūkumų per rugpjūčio 9 d. įvykusius Baltarusijos prezidento rinkimus ir griežtai smerkiame smurtą prieš taikius demonstrantus ir žurnalistus, opozicijos kandidatų ir protestuotojų suėmimus, interneto blokavimą ir žiaurų elgesį su sulaikytaisiais“, - pabrėžė JAV valstybės sekretorius.

Jis pridūrė, kad Vašingtonas „remia tarptautines pastangas atlikti nepriklausomą pažeidimų per rinkimus Baltarusijoje tyrimą“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Juk taip....

Pats Vašingtonas ir sukėlė revoliuciją Baltarusijoje....

tulpes@....

Minskas jis bendrauja su visais Baltarusijos zmonemis, keistas raginimas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS