Vatikanas: popiežiaus būklė po ligos gera ir stabili | kl.lt

VATIKANAS: POPIEŽIAUS BŪKLĖ PO LIGOS GERA IR STABILI

Vatikanas pirmadienį pranešė, kad po savaitgalį patirtų gripo simptomų popiežius Pranciškus taisosi, atkreipdamas dėmesį, kad, kol 86 m. pontifikas pasveiks, keletą susitikimų jam teks atidėti.

„Popiežiaus būklė yra gera ir stabili, jis nekarščiuoja ir jo kvėpavimas akivaizdžiai gerėja“, – teigiama Vatikano atstovo spaudai Matteo Bruni pranešime.

Vatikanas pranešė, kad šeštadienį Pranciškus atšaukė suplanuotą veiklą dėl „lengvų gripo simptomų“, tačiau kompiuterinė tomografija parodė, kad „plaučių komplikacijų rizikos“ nėra.

M. Bruni pirmadienį pakartojo, kad tyrimai leido atmesti plaučių uždegimo diagnozę, „tačiau parodė nedidelį uždegimą, dėl kurio darėsi sunku kvėpuoti“.

„Kad gydymas būtų efektyvesnis, buvo įstatyta kanulė, kuria į veną buvo leidžiami antibiotikai“, – nurodė jis, omenyje turėdamas ploną vamzdelį, pro kurį į organizmą gali būti lašinami skysčiai.

M. Bruni pranešė, kad teko atšaukti keletą svarbių susitikimų, popiežiaus darbotvarkėje paliekant lengvesnius.

Dėl savo sveikatos būklės Pranciškus tradicinę Viešpaties angelo maldą sekmadienį kalbėjo iš savo rezidencijos, o ne iš balkono Šv. Petro aikštėje.

Kitą šeštadienį 1,3 mlrd. pasaulio katalikų dvasinis vadovas turėtų pasakyti itin laukiamą kalbą Dubajuje vyksiančiame JT viršūnių susitikime klimato klausimais.

Po to, kai buvo išrinktas 2013 m., Pranciškus ne kartą skundėsi sveikata, pradedant problemomis dėl klubų, kelių skausmu ir viršsvoriu bei baigiant storosios žarnos uždegimu ir kvėpavimo takų infekcija.

Dėl nuolat skaudamo kelio jam tenka naudotis neįgaliųjų vežimėliu, be to, birželį popiežiui išoperuota išvarža.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS