Vatikanas: popiežius nuolat stebimas dėl koronaviruso | kl.lt

VATIKANAS: POPIEŽIUS NUOLAT STEBIMAS DĖL KORONAVIRUSO

Popiežius Pranciškus yra „nuolat stebimas“, ar jam nepasireikš koronavirusinės infekcijos simptomų, pirmadienį pareiškė aukšto rango Vatikano pareigūnas po to, kai 83 metų ponfitikas susitiko su kardinolu, kuriam vėliau buvo patvirtintas koronavirusas.

Filipinų kardinolas 63 metų Luisas Antonio Tagle (Luisas Antonijus Taglė) rugpjūčio 29 dieną buvo atvykęs privačios audiencijos pas pontifiką. Jam sugrįžus į Manilą rugsėjo 10 dieną atliktas tyrimas parodė, kad jis užsikrėtė COVID-19.

„Mes elgiamės apdairiai“, – sakė Vatikano valstybės sekretorius Pietro Parolinas (Pjetras Parolinas) naujienų agentūrai ANSA.

Vatikane „nėra jokio ypatingo aliarmo“, bet pasaulio 1,2 mlrd. katalikų vadovo sveikata yra „nuolat stebima“, pridūrė jis.

Nuo šių metų pradžios, kai prasidėjo koronaviruso pandemija, popiežius Pranciškus nerodo didelio susirūpinimo dėl savo sveikatos.

Susitikdamas su lankytojais Apaštalų rūmuose jis nedėvi veido kaukės. Praėjusią savaitę jis buvo pastebėtas su veido kauke pirmą kartą nuo pandemijos pradžios, bet ją nusėmė, kai kalbėjosi su tikinčiaisiais.

Tačiau Pranciškus jau atsisako savo įpročio spausti rankas, bučiuoti kūdikius ir dabar naudoja rankų dezinfekavimo skystį, kurį jam paduoda asmeninis padėjėjas.

Popiežius buvo patikrintas dėl COVID-19 kovą, kai susirgimas buvo nustatytas tuose pačiuose namuose su juo gyvenusiam prelatui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O

O tai ka dievas jau jo nesaugo matyt prakeike trenkeamas zaibu per sio popieziaus rinkimus i katedra vatikane et nuotraukos laikrasciuose buvo stiprus zaibas buvo

Toks

Toks ten ir popiezius jei reikia saugoti nuo dievo rykstes bijo kad isdave krikcioniu tikejima talmudiniam soroso zydam ir baznycias paverte komercinem paslaugu imonem nepasislepsi kaziot jezuite nuo dievo akies jis viska mato ateis Dievas Laikas ir baigsis tavo melagystes viskas islys i sviesa

SUSIJUSIOS NAUJIENOS