Vokietija derasi dėl tolesnės žmonių evakuacijos iš Kabulo po rugpjūčio 31-osios | kl.lt

VOKIETIJA DERASI DĖL TOLESNĖS ŽMONIŲ EVAKUACIJOS IŠ KABULO PO RUGPJŪČIO 31-OSIOS

Vokietija derasi su NATO sąjungininkėmis ir Talibanu dėl tolesnės žmonių evakuacijos iš Kabulo oro uosto po JAV nustatyto rugpjūčio 31-osios termino, siekiant išgabenti iš šalies kuo daugiau afganistaniečių, kuriems reikalinga apsauga, pirmadienį teigė šalies užsienio reikalų ministras Heiko Maasas.

„Deramės su Jungtinėmis Valstijomis, Turkija ir kitomis partnerėmis, kad galėtume užtikrinti, jog oro uoste būtų galima tęsti civilinę šių žmonių išgabenimo operaciją“, – reporteriams sakė jis.

Ministras pridūrė, kad Vokietija taip pat „toliau kalbėsis apie tai su Talibanu ir tęs pokalbius išvedus JAV karius“.

Į Kabulo oro uostą plūstant dešimtims tūkstančių žmonių, siekiančių palikti Afganistaną po to, kai šalies valdžią perėmė Talibanas, tenykštė situacija yra „pavojinga“, teigė H. Maasas.

„Situacija teritorijoje aplink oro uostą per pastarąsias kelias valandas tapo dar chaotiškesnė“, – teigė jis, kartu paragindamas žmones pačius nevykti į oro uostą, kadangi nėra aišku, ar jiems pavyks pasiekti tą oro uosto dalį, kurioje vyksta NATO sąjungininkių organizuojami evakuacijos skrydžiai.

Vokietijos pajėgos „išnaudoja visas įmanomas galimybes, kad galėtų į oro uostą saugiai atgabenti vokiečius ir pažeidžiamus afganistaniečius“, teigė H. Maasas.

Vokietija taip pat palaiko ryšius su Afganistano kaimyninėmis šalimis Pakistanu, Uzbekistanu, Tadžikistanu ir Indija dėl afganistaniečių, palikusių savo šalį per sausumos sienas, pridūrė ministras.

Berlynas anksčiau paprašė šių šalių leisti evakuacijos reikalavimus atitinkantiems afganistaniečiams nuvykti į Vokietijos ambasadas, kur galėtų pateikti prašymus.

H. Maasas pridūrė, kad ambasados darbuotojams buvo nurodyta paspartinti paraiškų nagrinėjimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

viskas

daroma ir daroma kad zmonems butu blogiau o dievas zada s viesia ateiti d vasioms po AA o venlnias juokiasi grobdamas naivias dusias marmaliodams skiepais isein kad baznycia nemeluoja sakydama kad dievo reikia bi/jot o jei tu esi naivus vasalas tai sumokejes uz ind ulgencija bei nuzudes artyma busi atleistas ir tai vadinasi /meile/ vardan arogancijos to kuris negali susitvarkyt su blogiu kuri deja pats ir sukure tai ??? ar kancios ir yra tas vampirinis geris kuris suteika sadistyni pasitenkinima ir AG kazkam is tu dvasnu kurios minta musu emocijomis?=======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS