Vokietija derasi su JAV dėl „Nord Stream 2“, bet „griauti tiltų“ su Rusija nenori | kl.lt

VOKIETIJA DERASI SU JAV DĖL „NORD STREAM 2“, BET „GRIAUTI TILTŲ“ SU RUSIJA NENORI

Vokietija derasi su JAV dėl Rusijos antrojo dujotiekio per Baltijos jūrą projekto „Nord Stream 2“, kurių turinys neskelbtinas, pareiškė Vokietijos vyriausybės atstovė Ulrike Demmer (Ulrikė Demer).

„Vyksta konfidencialios derybos. Mes žinome apie sankcijas ir dėl to deramės su JAV administracija“, – trečiadienį Berlyne žurnalistams sakė U. Demmer.

Netrukus po to Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas) pareiškė, jog Berlynas neturėtų „griauti tiltų“ su Maskva.

„Aš nepritariu visų tiltų su Rusija sunaikinimui“, – trečiadienį Bundestage pabrėžė Vokietijos diplomatijos vadovas, kalbėdamas apie „Nord Stream 2“ projekto likimą.

H. Maaso žodžiais, tie, kas „abejoja dėl „Nord Stream 2“, turėtų samprotauti geostrategiškai, suprasti, kokios būtų pasekmės“.

Tokie politikai, anot H. Maaso, tik „artina Rusiją su Kinija“.

„Nord Stream 2“ yra 10 mlrd. eurų vertės dujotiekis, skirtas padvigubinti Rusijos gamtinių dujų tiekimą į didžiausią Europos ekonomiką Vokietiją, kuri šį projektą remia.

Rusija gruodį Vokietijos, o šį mėnesį Danijos vandenyse savo laivais atnaujino dujotiekio tiesimą, kurį prieš metus rangovė iš Šveicarijos nutraukė dėl JAV sankcijų grėsmės.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

G

Vokietija eina pramintu keliu, teisingas komentaras apie grūdus hitleriui. Buvo sajungininkai Stalinas ir hitleris. Po karo vėlgi būtent amerika finansavo Vokietijos ekonomiką, kol atsigavo.

Tam "sena istorija"

"Profesoriau", kuo greičiau kreipkis į psichiatrą. Tiek nesąmonių prirašęs - gresia ilgas gydymas. Iki pilno briedo galėjai dar pridėti, kad 1941 metais Tarybų sąjunga užpuolė Vokietiją...

taigi

vokiecius turbut kaip ir jav vald o zydai jei dar reikia kazkieno atsiklaust juk merkel /stasy/ delto ir nusimu.ilino prileidusi turku asocialo uz putino dujas o naujokai drebina kelnes ir nezino ko klausyt ar suvaikejusio bidono ar galvoti ir veikti sveiku protu su nauda zmonems nes tokiai merkel su macaronu teks atsakyt su visais PT kuris ivyks po visu valymu[[]]
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS