Vokietija smarkiai padidino naftos produktų importą iš Indijos, turbūt iš rusiškos naftos | kl.lt

VOKIETIJA SMARKIAI PADIDINO NAFTOS PRODUKTŲ IMPORTĄ IŠ INDIJOS, TURBŪT IŠ RUSIŠKOS NAFTOS

Vokietijos federalinės statistikos tarnybos (Destatis) paskelbti duomenys atskleidė įspūdingą šalies naftos produktų importo iš Indijos augimą – sausį–liepą, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, finansine išraiška 12,2 karto iki 451 mln. eurų.

Toks šuolis užfiksuotas po to, kai Indija tapo pagrindine Rusijos naftos pirkėja, Vakarams sankcijomis užvėrus savo rinkas rusiškam „juodajam auksui“.

Be to, Europos Sąjunga kartu su G-7 partnerėmis susitarė dėl 60 JAV dolerių už barelį kainos viršutinės ribos į kitas pasaulio šalis eksportuojamai Rusijos naftai.

Visa tai sudarė sąlygas Indijai rusišką naftą pirkti su solidžia nuolaida, ją perdirbti ir produkciją parduoti Europoje.

Nors tokia prekyba nėra neteisėta, kritikai teigia, kad tai yra slaptas rusiškos naftos kelias į Vakarų rinkas bei silpnina poveikį sankcijų, kuriomis siekiama sumažinti Rusijos pajamas karui Ukrainoje finansuoti.

„ES neperka rusiškos naftos, bet mes perkame dyzeliną, pagamintą iš rusiškos žaliavos kur nors kitur. Taip apeinamos mūsų sankcijos. Visa tai taip pat kelia moralinių klausimų“, – neseniai pripažino ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

Gairės: vokietija, naftos produktai, importas iš Indijos, rusiška nafta, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS