Vokietijoje vakcinacija nuo koronaviruso nebus privaloma | kl.lt

VOKIETIJOJE VAKCINACIJA NUO KORONAVIRUSO NEBUS PRIVALOMA

Kiekvienas Vokietijos gyventojas pats spręs, ar jam skiepytis nuo koronaviruso, privalomos vakcinacijos nebus. Tai federalinio kanclerio žinybos vadovas Helgė Reinholdas Braunas pareiškė interviu, kurį šeštadienį paskelbė „Funke“ žiniasklaidos grupė.

„Tie, kurie nenorės skiepytis, turės skaitytis su rizika pasigauti infekciją“, – sakė jis. „Kiekvienas sprendžia pats“, – pridūrė politikas. „Apribojimai bus panaikinti, ir mes grįšime prie įprasto gyvenimo, kai vakcina bus prieinama“, – teigė žinybos vadovas.

Vokietijoje vakcinacija privaloma tik nuo tymų.

Anksčiau VFR sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas pareiškė, kad vakcina nuo koronaviruso bus sukurta ne anksčiau kaip 2021 metais.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Nuo pandemijos pradžios pasaulyje koronavirusu užsikrėtė jau daugiau kaip 4,5 milijono žmonių, per 306 tūkstančius infekuotųjų mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

skurdas

lietuvoj bus vakcina...virusas mutuoja ir vakcinos neimanoma israst,bet musu ponai privers

jus ten ramiau

su tom vakcinom, jau seniai visiems aisku kad tas visas virusas tik del to vakcinavimo ir issukamas taip visur, o kas ten per vakcina galit internete susirasti informacijos, labai nustebsite!

sis kom

nesupranta kad kas liecia vakcinavima tai vokieciai laimejo nes zmones masiskai streikavo o merkel pajuto kad tai jau ne juokai to paties bus ir su voryga jei ir toliau dirbs sorosbilgeic ir PSO nusikalstamai komandai kuriems vieta uz grotu?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS