Vokietijos kariuomenės brigados generolas: Ukraina turi pašaukti daugiau naujų karių | kl.lt

VOKIETIJOS KARIUOMENĖS BRIGADOS GENEROLAS: UKRAINA TURI PAŠAUKTI DAUGIAU NAUJŲ KARIŲ

Vokietijos Bundesvero brigados generolas Christianas Freudingas pasakė, kad Ukraina turi pašaukti daugiau naujų karių, kad galėtų sėkmingai atremti rusų puolimą.

„Mūsų manymu, Ukrainai tikrai reikės mobilizuoti daugiau karių, vien jau dėl patiriamų aukų“, – pirmadienį paskelbtuose komentaruose žiniasklaidos organizacijai „Redaktionsnetzwerk Deutschland“ (RND) teigė gynybos ministerijos padėties Ukrainoje centro vadovas.

Ch. Freudingas taip pat minėjo, jog yra svarbu leisti kariams pailsėti - kai kurie iš jų fronte yra praleidę jau 24 mėnesius. Ukrainoje šiuo metu svarstomas mobilizacijos tipas ir apimtys.

Brigados generolas kritiškai įvertino pranešimus apie prezidento Volodymyro Zelenskio ir kariuomenės vado Valeryjaus Zalužno nesutarimus.

„Užkulisių mes nematome“, – kalbėjo Ch. Freudingas. „Tačiau, savaime suprantame, matome karo ir politinių vadovų diskusijas. Ir, savaime suprantama, tikimės, kad Ukrainai pavyks išsaugoti vienybę, pastaraisiais mėnesiais ir metais teikusią jai jėgų gintis“, – sakė jis.

„Tokios diskusijos yra ir demokratinės valstybės ženklas. Tačiau ilgainiui pastangų gintis jos nestiprina.“

Ukraina Rusijos invazijai priešinasi jau beveik dvejus metus.

Gairės: Christianas Freudingas, vokietija, Ukraina, kariai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS