„Wagner“ vadovas J. Prigožinas prisipažino, kad įkūrė „trolių fabriką“ | kl.lt

„WAGNER“ VADOVAS J. PRIGOŽINAS PRISIPAŽINO, KAD ĮKŪRĖ „TROLIŲ FABRIKĄ“

Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas antradienį patvirtino, kad įkūrė „trolių fabriką“, kuris dar vadinamas „Interneto tyrimų agentūra“.

J. Prigožino komanda apie tai pranešė platformoje „Telegram“, reaguodama į Vokietijos žurnalo „Der Spiegel“ žurnalistų pateiktus klausimus. 

„Niekada nebuvau tik „Interneto tyrimų agentūros“ finansuotojas. Aš ją sugalvojau, sukūriau ir ilgą laiką jai vadovavau“, – rašė jis, paklaustas, ar finansavo „Interneto tyrimų agentūrą“ (IRA).

Pasak J. Prigožino, jis įsteigė „trolių fabriką“ siekdamas „apsaugoti Rusijos informacinę erdvę nuo chamiškos agresyvios antirusiškos propagandos, kurią vykdo Vakarai“.

Anksčiau jis neigė bet kokias sąsajas su „trolių fabriku“.

Sankt Peterburge įsikūrusi IRA, kaip pranešama, per 2016 metų JAV prezidento rinkimus vykdė interneto kampaniją Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) naudai.

Lapkritį J. Prigožinas, kuris siejamas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir kuriam Vašingtonas ir Europos šalys taiko sankcijas, pripažino, kad buvo kišamasi į Vakarų šalių, įskaitant JAV, rinkimus.

Rugsėjį J. Prigožinas padarė galą daug metų sklandžiusioms kalboms, pripažinęs, kad jis įkūrė privačią karinę bendrovę „Wagner“, ir patvirtino, kad jos samdinių yra Lotynų Amerikos bei Afrikos šalyse. „Wagner“ taip pat vaidina vis svarbesnį vaidmenį Maskvos kare Ukrainoje.

Daugelis analitikų šį pranešimą interpretavo kaip įrodymą, kad J. Prigožinas siekia galimo politinio vaidmens Rusijoje.

 

 

Gairės: bendrovė Wagner, trolių fabrikas, Jevgenijus Prigožinas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS