Žiniasklaida: Ukrainos kariams labai trūksta amunicijos, puolamosios operacijos atšauktos | kl.lt

ŽINIASKLAIDA: UKRAINOS KARIAMS LABAI TRŪKSTA AMUNICIJOS, PUOLAMOSIOS OPERACIJOS ATŠAUKTOS

Sumažėjus JAV karinei pagalbai, Ukrainos kariuomenei trūksta artilerijos sviedinių ir ji yra priversta atšaukti puolamąsias operacijas. Tai reportaže iš fronto rašo „The Washington Post“, kuriuo remiasi UNIAN.

„Mūsų artileristams nustatomas sviedinių limitas kiekvienam taikiniui. Vaikinai pavargo – labai pavargo. Jie vis dar motyvuoti – daugelis supranta, kad neturi kito pasirinkimo. Tačiau vien motyvacija karo nelaimėsi. Reikia turėti tam tikrą kiekybinį pranašumą, bet situacija, susijusi su ginklais ir ginkluotės sistemomis, tik blogėja ir blogėja. Kiek laiko įstengsime atsilaikyti? Sunku pasakyti, bet tai negali ilgai trukti. Visi tai supranta“, – pasakojo 128-osios kalnų šturmo brigados, kovojančios Zaporižios srityje, karys.

Artileristas vardu Artiomas korespondentui sakė, kad dabar jo patranka į priešo taikinius paleidžia tik 10–20 sviedinių per dieną, o anksčiau iššaudavo vidutiniškai 50 sviedinių, o kartais ir iki 90.

„Ką galima padaryti su 10 sviedinių per dieną? To vos pakanka, kad sureaguotum į jų veiksmus, jau net nekalbu apie jų pozicijų puolimą“, – skundėsi karys.

Fronte dislokuoti Ukrainos kariškiai taip pat teigė, kad rusai neturi tokių problemų dėl amunicijos.

Kaip anksčiau rašė UNIAN, dėl vidinės politinės krizės JAV Kongresas nuo rudens pradžios negali priimti naujos karinės pagalbos Ukrainai programos.

Kai kurie JAV įstatymų leidėjai teigia, jog vis dar yra vilties, kad nauja pagalbos Ukrainai programa bus priimta sausio mėnesį, kai Kongresas atnaujins darbą po Kalėdų atostogų.

Gairės: karas Ukrainoje, kariai, trūksta artilerijos sviedinių, amunicija, operacijos atšauktos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS