Žmogaus teisių organizacija: Izraelis tyčia verčia Gazos Ruože esančius civilius badauti | kl.lt

ŽMOGAUS TEISIŲ ORGANIZACIJA: IZRAELIS TYČIA VERČIA GAZOS RUOŽE ESANČIUS CIVILIUS BADAUTI

Žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) pirmadienį apkaltino Izraelio vyriausybę tyčia verčiant Gazos Ruože esančius civilius badauti.

„Izraelio vyriausybė naudoja civilių vertimą badauti kaip kariavimo metodą okupuotame Gazos Ruože, o tai yra karo nusikaltimas“, – ataskaitoje pareiškė Niujorke įsikūrusi organizacija.

„Izraelio pajėgos sąmoningai blokuoja vandens, maisto ir degalų pristatymą, tyčia trukdo teikti humanitarinę pagalbą, naikina žemės ūkio paskirties žemės plotus ir užkerta civilių gyventojų prieigą prie objektų, būtinų jų išgyvenimui“, – pridūrė HRW.

Izraelio vyriausybė į tai sureagavo pareikšdama, kad HRW yra „antisemitinė ir antiizraelietiška organizacija“.

Izraelio vyriausybė naudoja civilių vertimą badauti kaip kariavimo metodą okupuotame Gazos Ruože, o tai yra karo nusikaltimas.

„Human Rights Watch“... nepasmerkė atakos prieš Izraelio piliečius ir spalio 7-osios žudynių ir neturi jokio moralinio pagrindo kalbėti apie tai, kas vyksta Gazoje, jei jie nekreipia dėmesio į izraeliečių kančias ir jų žmogaus teises“, – naujienų agentūrai AFP sakė užsienio reikalų ministerijos atstovas Lioras Haiatas.

Karą išprovokavo spalio 7-ąją „Hamas“ smogikų surengti išpuoliai prieš Izraelį, per kuriuos, atnaujintais izraeliečių duomenimis, žuvo 1 tūkst. 139 žmonės ir buvo pagrobta apie 250 įkaitų. Reaguodamas į šias atakas, Izraelis pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir inicijavo sausumos ir oro kampaniją, kuri smogikų valdomame Gazos Ruože, anot tenykštės Sveikatos ministerijos, iki šiol pareikalavo daugiau kaip 18,8 tūkst. gyvybių.

Dėl intensyvaus bombardavimo ir kautynių buvo perkelta dauguma Gazos Ruožo gyventojų, o žmonės išgyvena degalų, maisto, vandens ir vaistų stygių.

Penktadienį Izraelis leido „laikinai“ pristatyti pagalbą į Gazos Ruožą per savo Kerem Šalomo perėją.

Sekmadienį per ją į Gazos Ruožą įvažiavo humanitarinės pagalbos vilkstinė – pirmoji nuo Izraelio uždegtos žalios šviesos, nurodė vienas Egipto Raudonojo Pusmėnulio pareigūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nu

Palestina didziausia konsentracijos stovykla po antro pasaulinio Karo..... Zydai jau zino kaip veikti..... Bet pamirso kad Gali viskas atsisukti pries juos pacius...

eto

ni sami evrei a hazary v glave nitanjahm .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS