Advokatas: E. Kaili nežinojo apie jos namuose rastus pinigus | kl.lt

ADVOKATAS: E. KAILI NEŽINOJO APIE JOS NAMUOSE RASTUS PINIGUS

Graikijos europarlamentarė Eva Kaili, įsivėlusi į korupcijos skandalą, kaip įtariama, susijusį su pasaulio futbolo čempionato šeimininku Kataru, „nežinojo“ apie jos namuose rastus grynuosius pinigus, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė jos advokatas.

Jos advokatas teigė, kad ji nekalta, ir paneigė „melagingus gandus“, kad ji gavo kyšį iš Kataro.

Europarlamentarė, kurią Europos Parlamentas atleido iš pirmininkės pavaduotojos pareigų, „neturi jokio ryšio su jos namuose rastais pinigais“, pareiškė advokatas Michalis Dimitrakopulas (Michalis Dimitrakopoulos) po to, kai ji buvo suimta po kelių policijos reidų Briuselyje ir netoli jo.

Jis teigė, kad jos partneris Francesco Giorgi (Frančeskas Džordžis) gali turėti „atsakymų apie šių pinigų egzistavimą“.

44-erių E. Kaili buvo viena iš šešių asmenų, suimtų po reidų, ir vienintelė Europos Parlamento narė, kuriai buvo pateikti kaltinimai.

Plačiau – LNK reportaže:

Belgijos teisminis šaltinis teigė, kad jos bute Briuselyje buvo rasta banknotų, kurių vertė siekia 150 tūkst. eurų.

Antradienį Europos Parlamento nariai 625 balsais prieš vieną nubalsavo už tai, kad E. Kaili būtų atleista iš pirmininkės pavaduotojos pareigų.

Trečiadienį Belgijos teisėjas spręs, ar palikti E. Kaili ir tris kitus kaltinamuosius suimtus.

Kataro vyriausybė neigia bet kokią kaltę.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Pas mane irgi tu pinigų tiek jog ir aš nežinau apie kažkokius varganus 150 000 grynais kažkur bute besimetanciais....

Prajuokino

Cha cha cha...

tfvm,kuy

Kaip gali nežinoti apie tavo namuose esančius pinigus? Nebent jei tavo namai ne tavo namai, o vieša vieta. Antra, jei tuos pinigus padėjo patys tyrėjai. Taip galima "atrasti" bet ką. Senais gerais teisės galiojimo laikais kratos buvo vykdomos su nepriklausomais asmenimis - šauktiniais, bet kuriais, sutikusiais dalyvauti kratoje ir galinčiais būti liudininkais. VST ar kitiems teisėsaugos pareigūnams galimai nėra problemų patekti į asmenų valdas be jų žinios (mano akyse ir man pritariant kaip atstovui) policija atrakino neatsiliepiančios į artimųjų skambučius buto duris.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS