Amsterdame tūkstančiai žmonių rinkosi į protestą prieš karantino priemones | kl.lt

AMSTERDAME TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ RINKOSI Į PROTESTĄ PRIEŠ KARANTINO PRIEMONES

Nyderlandų riaušių policija sekmadienį Amsterdame vandens patrankomis išvaikė apie 2 tūkst. žmonių, susirinkusių į nesankcionuotą protesto akciją dėl šalyje galiojančių karantino priemonių, skelbia agentūra „Reuters“.

Protestuotojai rinkosi į aikštę prieš Amsterdamo valstybinį ir Van Gogo muziejus, nešini plakatais su užrašais „Laisvę: sustabdykite šią apgultį“ ir skanduodami „Ko mes norime? Laisvės!“.

Protestuotojai nedėvėjo kaukių, kurių dėvėjimas Nyderlanduose nėra privalomas lauko erdvėse, ir tik keletas paisė saugaus atstumo laikymosi taisyklių, tad tai paskatino pareigūnus išvaikyti minią dėl sveikatos priežasčių, sakoma policijos pranešime.

Miestas atmetė prašymą surengti protestą aikštėje prieš muziejus, tačiau į ją vis vien susirinkę demonstrantai paprašyti pareigūnų atsisakė išeiti, o kai kurie jų pradėjo šaudyti fejerverkus.

Riaušių policija tuomet ėmėsi vandens patrankų, kad galėtų išvaikyti protestuotojus. Policija sakė, kad buvo suimta apie 100 proteste dalyvavusių žmonių.

Vyriausybė gruodį dėl COVID-19 atvejų šuolio uždarė mokyklas ir daugumą parduotuvių. Šią savaitę buvo nuspręsta apribojimus pratęsti dar mažiausiai trims savaitėms.

Pandemijos pradžioje Nyderlandai, palyginus su kaimyninėmis šalimis, ne itin noriai žvelgė į apribojimų įvedimą, tačiau antrosios bangos metu valdžios institucijos buvo priverstos veikti dėl itin spartaus infekcijos plitimo ir didėjančio spaudimo ligoninėms.

GALERIJA

  • Amsterdame tūkstančiai žmonių rinkosi į protestą prieš karantino priemones
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS