Aptikti prie Graikijos krantų įvykusios Kanados sraigtasparnio katastrofos aukų kūnai | kl.lt

APTIKTI PRIE GRAIKIJOS KRANTŲ ĮVYKUSIOS KANADOS SRAIGTASPARNIO KATASTROFOS AUKŲ KŪNAI

Kanados ir JAV kariškiai surado balandžio 29 d. į Jonijos jūrą nukritusio Kanados sraigtasparnio nuolaužas ir žuvusiųjų kūnus. Tai ketvirtadienį pranešė Atėnų Makedonijos naujienų agentūra (AMNA).

Jos žiniomis, bendra Kanados ir JAV ginkluotųjų pajėgų atstovų paieškų grupė aptiko katastrofą patyrusio denio sraigtasparnio „CH-148 Cyclone“ nuolaužas, taip pat jo įgulos narių palaikus.

Orlaivis nukrito į jūrą už 80 kilometrų į vakarus nuo Kefalonijos salos. Jame buvo šeši įgulos nariai. Gegužės 1 d. Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau pranešė, kad rastas vieno žuvusiojo lavonas, dar penki kariškiai dingo be žinios. Sraigtasparnis bazavosi Kanados fregatoje „Fredericton“, kuri nuo sausio dalyvavo NATO misijoje šiame rajone. Įgula skrido į laivą atlikusi užduotį.

Paieškose dalyvavo Kipro laivas „EDT Hercules“ ir JAV karinių jūrų pajėgų nuotolinio valdymo povandeninis laivas „Remora III“, kuris pasiekė 3 143 metrų gylį, kur buvo rasta didžioji fiuzeliažo dalis, sakė žurnalistams Kanados ginkluotųjų pajėgų karininkai. Žmonių palaikai taip pat buvo aptikti „sraigtasparnio nuolaužų rajone“.

Kūnus planuojama iškelti į paviršių. Sraigtasparnio nuolaužų iškėlimas padės nustatyti katastrofos priežastis. Kanados karinių jūrų pajėgų Atlanto vandenyne vadas kontradmirolas Craigas Bainesas pripažino, kad sraigtasparnio ir aukų iškėlimo operacija yra „sudėtinga ir gali trukti tam tikrą laiką“, pažymi AMNA.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS