Australas gaus daugiau kaip 4 mln. eurų kompensaciją už 19 metų kalėjime | kl.lt

AUSTRALAS GAUS DAUGIAU KAIP 4 MLN. EURŲ KOMPENSACIJĄ UŽ 19 METŲ KALĖJIME

Australas Davidas Eastmanas gaus 7,02 mln. Australijos dolerių (4,25 mln. eurų) kompensaciją už 19 kalėjime praleistų metų pagal kaltinimą policininko nužudymu. Tai pirmadienį pranešė televizijos kanalas NBC. Nuosprendis vyrui buvo panaikintas, o jis pats pripažintas nekaltu.

Gautomis žiniomis, dabar 74 metų amžiaus D. Eastmanas praleido kalėjime 19 metų už Australijos federalinės policijos komisaro padėjėjo Colino Winchesterio nužudymą 1989 metais. Per šešerius metus trukusį teismo procesą jis nepripažino savo kaltės, bet buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Per pakartotinį bylos nagrinėjimą 2014 metais jo nuosprendis buvo panaikintas dėl „įrodymų dalies nepagrįstumo“, o D. Eastmanas pripažintas nekaltu ir paleistas.

Išėjęs į laisvę, vyras atmetė regiono valdžios jam pasiūlytą 3,8 mln. Australijos dolerių (2,26 mln. eurų) kompensaciją ir padavė į teismą Australijos sostinės teritoriją. Pirmadienį Australijos Aukščiausiojo teismo teisėjas Michaelas Elkaimas paskyrė D. Eastmanui 7,02 mln. Australijos dolerių (4,25 mln. eurų) kompensaciją. „19 metų – labai ilgas kalinimo laikas. Be to, reikia atsižvelgti į pirmojo teismo padarytą klaidą“, – pabrėžė teisėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rusija-TSRS teisių perėmėja skolinga Lietuvai 312milijard Eu

1940–1953 m. Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro duomenimis buvo ištremta 131 600 žmonių, dar apie 156 tūkst. Lietuvos gyventojų buvo įkalinta. Iš viso nuo 1940 m. iki 1952 m. iš Lietuvos į Sovietų Sąjungą išvežta apie 275 tūkst. žmonių. Tremtyje iš jų išgyveno daugiau kaip du trečdaliai, o iki 1960 m. apie 80 tūkst. sugrįžo į Lietuvą. Taigi jei mokėti vien tik įkalintiem 156tūkstančiams, o trumpiausias laikas buvo 10metų, pagal australo gyvenimo įvertinimą, tai Rusija kaip TSRS teisių perėmėja skolinga Lietuvai virš 312 milijardų Eurų-pagal šių metų biudžeto skaičius 31 metų Lietuvos biudžetas.

Svajonių darbas- nieko nedarai, o pinigai kaupiasi

jei būtų pasėdėjęs triskart po devyniolika, gautų beveik trylika milijonų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS