Baltarusijoje prasideda aktyvisto R. Pratasevičiaus draugės S. Sapegos teismas | kl.lt

BALTARUSIJOJE PRASIDEDA AKTYVISTO R. PRATASEVIČIAUS DRAUGĖS S. SAPEGOS TEISMAS

Baltarusijoje prasideda po „Ryanair“ keleivinio lėktuvo nutupdymo drauge su aktyvistu Ramanu Pratasevičiumi areštuotos jo draugės, Rusijos pilietės Sofijos Sapegos teismas, pirmadienį pranešė baltarusių žiniasklaida.

24 metų S. Sapega ir 26 metų baltarusių opozicijos aktyvistas R. Pratasevičius buvo areštuoti pernai gegužę, kai jų lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių, buvo nutupdytas Minske.

Teismas Baltarusijoje pirmadienį už uždarų pradėjo nagrinėti S. Sapegos, kuriai pateikti septyni kriminaliniai kaltinimai, bylą, pranešė opozicijos leidinys „Zerkalo“.

Tarp kaltinimų yra „socialinės neapykantos kurstymas“ ir „smurtas ar grasinimai“ milicijos atžvilgiu. S. Sapegai gresia įkalinimas iki šešerių metų.

Areštuota S. Sapega bendradarbiavo su pareigūnais ir kreipėsi į Baltarusijos autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką su prašymu ją paleisti.

R. Pratasevičius 2019 metais pabėgo į Europą ir iš ten padėjo tvarkyti susirašinėjimo programėlės „Telegram“ „Nexta“ kanalus – svarbią baltarusių opozicijos žiniasklaidos priemonę, padėjusią mobilizuoti protestuotojus per istorinius mitingus prieš ginčijamą A. Lukašenkos perrinkimą.

Po R. Pratasevičiaus ir S. Sapegos arešto pasirodė jų abiejų nufilmuoti „prisipažinimai“. Opozicijos šalininkai sako, kad įrašus jie padarė verčiami ir kad tai įprasta režimo taktika kritikams spausti.

R. Pratasevičius Baltarusijoje vis dar laikomas namų arešto sąlygomis ir laukia teismo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS