Baltarusijos milicija sulaikė slidininkų grupę, juos apkaltinusi neteisėtu susibūrimu | kl.lt

BALTARUSIJOS MILICIJA SULAIKĖ SLIDININKŲ GRUPĘ, JUOS APKALTINUSI NETEISĖTU SUSIBŪRIMU

Baltarusijos milicija sulaikė Minsko srities Molodečno rajono kalvotose vietovėse slidinėjusių devyniolikos žmonių grupę, juos apkaltinusi neteisėtu susibūrimu, sekmadienį pranešė Baltarusijos vidaus reikalų ministerija.

„Į įvykio vietą atvykę milicijos pareigūnai nustatė, kad prisidengus slidinėjimu ten susirinko maždaug 20 asmenų ir surengė neleistiną mitingą, naudojant balta-raudona-balta simbolika. Aktyvūs šio renginio dalyviai – vienuolika moterų ir aštuoni vyrai – buvo sulaikyti bei pristatyti į artimiausią milicijos skyrių“, – paaiškino Baltarusijos VRM atstovė Olga Čemodanova.

Baltarusijos žmogaus teisių organizacija „Viasna“ skelbia, jog sekmadienį buvo taip pat sulaikyti į protesto akciją Soligorske bandę susirinkti žmonės.

„Sulaikytieji net nespėjo susiburti į grupę, jie neturėjo patriotinės simbolikos ir neskandavo šūkių“, – pažymi „Viasna“.

Sulaikytieji net nespėjo susiburti į grupę, jie neturėjo patriotinės simbolikos ir neskandavo šūkių.

Jos duomenimis, Soligorske sekmadienį buvo sulaikyti aštuoni asmenys.

Baltarusijoje jau pusę metų tęsiasi masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus. Opozicija ir Vakarų demokratijos tuos rinkimus laiko suklastotais. Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nekenciu jabatku

Jabatkos visiskai trenkti, kaip ir vatnikai.

Lione

O ka?Ar Lietuvoje kitaip?

opa.

O IKI ir MAXIMOJ,su dainuon ir sokiais normalu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS