Baltarusijos pusėje prie Brūzgų-Kuznicos perėjos – per 3,5 tūkst. migrantų | kl.lt

BALTARUSIJOS PUSĖJE PRIE BRŪZGŲ-KUZNICOS PERĖJOS – PER 3,5 TŪKST. MIGRANTŲ

Ne mažiau nei 3,5 tūkst. migrantų pirmadienį buvo susitelkę Baltarusijos pusėje prie Brūzgų-Kuznicos sienos perėjos, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Lenkijos specialiųjų tarnybų atstovas Stanislawas Zarynas (Stanislavas Žarinas).

Lenkija yra uždariusi Kuznicos sienos perėją nuo lapkričio 8 dienos. Greta sienos šiuo metu sutelktos nemažos pasieniečių ir policijos pareigūnų pajėgos, speciali technika, tarp jų ir automobilis su vandens patranka.

Padėtį stebi ir policijos pajėgų sraigtasparnis.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi praėjusį pirmadienį, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurio Rytų, norinčių patekti į Europos Sąjungą (ES). Lenkijos pareigūnai padėtį apibūdina kaip sunkiausią akimirką nuo krizės pasienyje pradžios.

Latvija, Lenkija ir Lietuva pastaraisiais mėnesiais pastebi gerokai išaugusius nelegalių migrantų, bandančių per Baltarusiją patekti į ES teritoriją, srautus. Bendrija kaltina Baltarusiją dėl pasienyje susidariusio chaoso, nes ji nebeįsileidžia migrantų iš Vidurio Rytų ir Afrikos šalių, nepatekusių į ES valstybes.

Baltijos šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Šią poziciją palaiko ir Europos Komisija.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

. . . ,

Labai idomu kas vis delto tuos zmones priims. Bus graudu, jei ES privers Lenkiją juos paimti. Šiaip jau migrantų vis daugėja. Matyt dabar per Maskvą atskrenda, nes tiesiai į Minską jų nebesodina į lėktuvus.

Rewq

Isileidzia Baltarusija atgal visus, kurie nori. Jie vaziuoja su taksi iki Minsko, nakvoja viesbuciuose, apsiperka supermarketuose ir vel su taksi grizta i miska. Jie gali bet kada skrist namo- i lektuvus priimami dykai. Nuo ketvirtadienio Minsko oro uoste budes Irako lektuvas, specialiai jiems. Bet tik 100 migrantu dabar uzsirase i skrydi.

Anonimas

Kodel tiek mazai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS