Berlyne sprogus didžiuliam akvariumui sužeisti du žmonės | kl.lt

BERLYNE SPROGUS DIDŽIULIAM AKVARIUMUI SUŽEISTI DU ŽMONĖS

Berlyne penktadienį sprogo milžiniškas akvariumas, kuriame buvo apie 1 500 tropinių žuvų, iš jo išsiliejęs vanduo užtvindė viešbučio vestibiulį ir netoliese esančią gatvę, o du žmonės buvo sužeisti, pranešė gelbėjimo tarnybos.

Policijos teigimu, kol kas neaišku, kas sukėlė incidentą 14 metrų aukščio akvariume „AquaDom“ apie 5 val. 50 min. vietos (6 val. 50 min. Lietuvos) laiku.

„Milijonas litrų vandens ir visos jame esančios žuvys išsiliejo į viešbučio komplekso, kuriame įsikūręs akvariumas, pirmąjį aukštą“, naujienų agentūrai AFP sakė Berlyno ugniagesių atstovas.

Atstovas pridūrė, kad du žmonės buvo sužeisti stiklo šukių ir kad juos teko paguldyti į ligoninę.

Į įvykio vietą, kuri buvo nusėta stiklo ir kitų nuolaužų, buvo išsiųsta daugiau nei 100 gelbėtojų.

2004 metais atidarytas cilindro formos „AquaDom“ buvo populiarus turistų traukos objektas Vokietijos sostinėje.

Jis sumontuotas viešbučio „Radisson Blu“ vestibiulyje, o jo viduje įrengtas skaidrių sienų liftas, skirtas „Sea Life“ pramogų komplekso lankytojams.

„Sea Life“ interneto svetainėje teigiama, kad „AquaDom“ yra didžiausias laisvai stovintis cilindro formos akvariumas pasaulyje.

Nugaišo šimtai žuvų

Berlyno policija socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė, kad incidentas padarė „neįtikėtiną jūrinę žalą“, nes nugaišo šimtai žuvų.

Karlo Liebknechto (Karlo Libnechto) gatvė, esanti netoli nuo nelaimės vietos, buvo iš dalies uždaryta, nes „ant kelio yra labai daug vandens“. Tramvajų eismas taip pat buvo sustabdytas.

Komplekso apylinkės buvo aptvertos, o galimų aukų tarp griuvėsių ieškojo tarnybiniai šunys.

Ankstyvą penktadienio rytą ėmė plisti viešbučio svečių darytos nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose matyti smarkiai apgadintas akvariumas ir aplink išsibarsčiusios nuolaužos.

Vokietijos įstatymų leidėja Sandra Weeser (Sandra Vėzer), kuri buvo apsistojusi viešbutyje, kai sprogo akvariumas, sakė, kad ją pažadino „kažkokia smūgio banga“.

„Pastatas truputį sudrebėjo, ir iš pradžių pamaniau, kad tai žemės drebėjimas“, – sakė ji laikraščiui „Berliner Morgenpost“.

Ji pasakojo, kad toje vietoje, kur kadaise stovėjo akvariumas, dabar buvo „tamsu ir drėgna“, ir sakė mačiusi „vieną iš tų didelių papūgžuvių, gulinčią ant žemės ir sušalusią“.

Viešbutis buvo evakuotas, o svečiams buvo pasiūlyta palaukti šildomuose autobusuose, nes ankstyvą rytą spaudė šaltis, sakė priešgaisrinės tarnybos atstovas.

Jis pridūrė, kad žalos mastui ištirti buvo naudojamas dronas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Putinas bomba pakišo. Vargšės žuvytės nugaišo, kaip gaila. O tų žmogiūkščių velnias neims.

taip

fasizmas siauteja satanystineje platformoje -;;-;;-;;-

Makas

razzistu darbas. Juos reikia tremti lauk is visu ES valstybiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS