Brazilijoje nuo COVID-19 mirusių žmonių skaičius viršijo 25 tūkst. | kl.lt

BRAZILIJOJE NUO COVID-19 MIRUSIŲ ŽMONIŲ SKAIČIUS VIRŠIJO 25 TŪKST.

Naujausiu koronaviruso pandemijos epicentru tapusioje Brazilijoje nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 mirusių žmonių skaičius trečiadienį viršijo 25 tūkstančius.

Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė per ankstesnes 24 valandas patvirtinusi 1 086 naujus mirties atvejus. Tai penktas kartas, kai paros aukų skaičius nuo krizės pagilėjimo prieš savaitę viršijo tūkstantį.

Bendras COVID-19 aukų skaičius šalyje padidėjo iki 25 598.

210 mln. gyventojų turinčioje šalyje dabar yra 411 821 patvirtintas užsikrėtimo koronavirusu atvejis. Skaičius yra antras didžiausias pasaulyje po Jungtinių Valstijų.

Ekspertai sako, kad dėl nepakankamo testavimo tikrasis skaičius Brazilijoje tikriausiai yra daug didesnis.

Skaičius yra antras didžiausias pasaulyje po Jungtinių Valstijų.

Prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru) vis labiau kritikuojamas dėl savo atsako į šią sveikatos ir ekonomikos krizę.

Kraštutinių dešiniųjų lyderis menkino viruso rimtumą ir piktinosi nurodymais žmonėms būti namuose, įrodinėdamas, kad padariniai ekonomikai gali padaryti daugiau žalos nei pats virusas.

Tačiau daugumos valstijų vyriausybės laikėsi Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) gairių ir uždarė visas nebūtinas kompanijas.

Šalies pramonės centras ir labiausiai viruso paveikta valstija San Paulas trečiadienį savo nurodymus žmonėms būti namie pratęsė iki birželio 15-osios, nors gubernatorius Joao Doria (Žuaunas Dorija) paskelbė, kad nuo birželio 1-osios bus leista laipsniškai atnaujinti „tam tikrą veiklą“.

Tuo metu J. Bolsonaro savo viltis siejo su vaistu hidroksichlorokvinu, kurį kaip ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) vadino potencialiai stebuklingu vaistu nuo COVID-19.

Brazilijos sveikatos apsaugos ministerija rekomenduoja valstybinės sveikatos apsaugos sistemos gydytojams skirti hidroksichlorokviną ar panašų vaistą chlorokviną nuo pat COVID-19 simptomų pasireiškimo.

Pirmadienį ministerija sakė, kad ši jos rekomendacija tebegalioja, nors PSO nutraukia klinikinius hidroksichlorokvino bandymus dėl susirūpinimo šio vaisto saugumu ir veiksmingumu gydant COVID-19.

„Sunkiausias Brazilijos karas“

Brazilijai susidūrus su krize, laikinasis sveikatos apsaugos ministras, kariuomenės generolas Eduardo Pazuello (Eduardu Pazuelu) yra jau trečias per mėnesį į šį postą paskirtas žmogus.

Jo pirmtakas atsistatydino dėl, kaip pranešama, nesutarimų su J. Bolsonaro hidroksichlorokvino klausimu. Dar ankstesnį ministrą prezidentas atleido dėl nesutarimų, kaip reaguoti į pandemiją.

Ligoninės labiausiai paveiktuose šalies rajonuose yra pavojingai priartėjusios prie pajėgumų ribos, o ligos protrūkio piko tikimasi tik kitą mėnesį.

„Mes ypač susirūpinę tuo, kad praėjusią savaitę Brazilijoje paskelbtas naujų atvejų skaičius buvo didžiausias septynių dienų periodui nuo protrūkio pradžios“, – antradienį sakė Vašingtone įsikūrusios Visos Amerikos sveikatos organizacijos (PAHO) direktorė Carissa Etienne (Karisa Etjen).

Vienas garsiausių Brazilijos gydytojų, neurologas Miguelis Nicolelisas (Migelis Nikolelisas) krizę pavadino „sunkiausiu karu, su kokiu kada nors yra susidūrusi Brazilija“.

„Niekada neturėjome tokio įvykio. Niekada nesame praradę 25 tūkst. žmonių per tris mėnesius“, – naujienų agentūrai AFP sakė M. Nicolelisas, kuris koordinuoja atsaką į COVID-19 skurdžiame ir smarkiai paveiktame šalies šiaurės rytų regione.

„Per mūsų istoriją niekas nebuvo pas mus įsiveržęs, bet aš šį virusą vadinu invazija. Jis atėjo kaip įsibrovėlių armija ir braunasi visoje šalyje“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS