Brazilijos prezidentui J. Bolsonarui patvirtintas koronavirusas | kl.lt

BRAZILIJOS PREZIDENTUI J. BOLSONARUI PATVIRTINTAS KORONAVIRUSAS

Brazilijos prezidentui Jairui Bolsonarui patvirtinta COVID-19 liga (koronaviruso infekcija).

Vietinės žiniasklaidos teigimu, populistui prezidentui J. Bolsonarui, kuris ne kartą nuvertino koronaviruso grėsmę ir pandemijos pradžioje pavadino infekciją viso labo „lengvu gripu“, pasireiškė karščiavimas, kosulys ir raumenų skausmas.
 
65 metų J. Bolsonaras kiek anksčiau pranešė, kad jam pasireiškė koronaviruso infekcijai būdingi simptomai, bet dar buvo laukiama jam atlikto testo rezultatų.
 
Prezidentas, antradienį komentuodamas testo rezultatus, teigė, kad sekmadienį pradėjo jausti COVID-19 ligos simptomus, įskaitant karščiavimą ir nuovargį, o pirmadienį jo savijauta pablogėjo, temperatūra pakilo iki 38 laipsnių. Tada J. Bolsonarui buvo atliktas COVID-19 testas ir peršviesti plaučiai.
 
J. Bolsonaras pridūrė, kad ligai gydyti vartoja hidroksichlorokviną ir azitromiciną.

Hidroksichlorokvinas įprastai naudojamas maliarijos gydymui, o azitromicinas gali būti naudojamas plaučių uždegimui gydyti.
 
Prezidentas vis dėlto teigia, kad jaučiasi gerai ir ramiai.
 
Prezidentas sukėlė nemažą pasipiktinimą Brazilijoje dėl savo reakcijos į koronaviruso pandemiją. Praėjusią savaitę J. Bolsonaras, be to, vetavo parlamento priimtą įstatymą dėl privalomo kaukių dėvėjimo koronaviruso pandemijai suvaldyti.
 
Daugiau kaip 200 mln. gyventojų turinčioje Brazilijoje patvirtinta apie 1,6 mln. COVID-19 atvejų. Infekcijų skaičiumi Braziliją lenkia tik JAV. Brazilijoje nuo infekcijos jau mirė daugiau kaip 65 tūkst. žmonių.
 
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Chaaa!

Cha cha cha!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS