Britų sveikatos ministras: naujoji koronaviruso atmaina – nekontroliuojama | kl.lt

BRITŲ SVEIKATOS MINISTRAS: NAUJOJI KORONAVIRUSO ATMAINA – NEKONTROLIUOJAMA

Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas (Metas Hankokas) sekmadienį pareiškė, kad vyriausybė paskelbė griežtą karantiną pietryčių Anglijoje, nes nauja, labiau užkrečiama koronaviruso atmaina buvo „nekontroliuojama“.

„Veikėme labai greitai ir ryžtingai, – „Sky News“ sakė M. Hancockas. – Deja, naujoji atmaina buvo nekontroliuojama. Turime ją suvaldyti.“

Pasak M. Hancocko, padėtis yra baisiai rimta.

„Bus labai sunku ją suvaldyti, kol neišplatinsime vakcinos“, – sakė jis.

Atrodo, kad mokslininkai naujos atmainos virusą pirmąkart nustatė vienam pacientui rugsėjo mėnesį.

Susan Hopkins (Sjuzan Hopkins) iš Anglijos visuomenės sveikatos agentūros (Public Health England, PHE) „Sky News“ sakė, kad modeliavimu nustačius visą naujos viruso atmainos rimtumą agentūra penktadienį informavo vyriausybę.

S. Hopkins patvirtino JK ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) pateiktą informaciją, kad naujos atmainos virusas gali būti 70 proc. labiau užkrečiamas.

B. Johnsonas šeštadienį paskelbė, kad Londono ir pietryčių Anglijos gyventojai negalės išeiti iš namų be būtino reikalo, siekiant sulėtinti naujos koronaviruso atmainos plitimą.

Deja, naujoji atmaina buvo nekontroliuojama. Turime ją suvaldyti.

Jis paliepė nuo sekmadienio įvesti naujus suvaržymus Londone ir pietryčių Anglijoje – šiame regione galios „ketvirtojo lygio taisyklės“, „šių regionų gyventojai privalo likti namuose“ mažiausiai iki gruodžio 30 dienos.

Tokiu būdu siekiama sulėtinti naujausio koronaviruso sklaidą teritorijose, kur jis dar neišplito.

Naujosios priemonės reiškia, kad apie trečdalis Anglijos gyventojų per Kalėdas negalės keliauti ir susitikti su kitais žmonėmis.

Europos šalys sekmadienį imasi uždrausti skrydžius iš JK.

Sekdamas Nyderlandų, kurie sekmadienį uždraudė visus keleivinių lėktuvų skrydžius iš JK, pavyzdžiu Berlynas rimtai svarsto panašų draudimą skrydžiams iš Britanijos ir Pietų Afrikos, sakė šaltinis Vokietijos vyriausybėje.

Nyderlandų draudimas įsigaliojo 6 val. (7 val. Lietuvos laiku) ir galios iki sausio 1-osios. Kaimyninė Belgija taip pat paskelbė, kad nuo vidurnakčio mažiausiai vienai parai uždraudžia atskristi lėktuvams ir atvykti traukiniams iš Britanijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS