Buvęs „Wagner“ narys sulaikytas Norvegijoje dėl migracijos įstatymo pažeidimo | kl.lt

BUVĘS „WAGNER“ NARYS SULAIKYTAS NORVEGIJOJE DĖL MIGRACIJOS ĮSTATYMO PAŽEIDIMO

Vyras, teigiantis, kad yra buvęs Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ narys, kuris maždaug prieš 10 dienų pabėgo į Norvegiją, buvo sulaikytas dėl migracijos įstatymo pažeidimo, pirmadienį pranešė policija.

„Wagner“ neneigė, kad šis asmuo dirbo prieštaringai vertinamose kovotojų pajėgose.

26 metų Andrejus Medvedevas ankstyvą sausio 13-osios rytą kirto Norvegijos ir Rusijos sieną tolimojoje šiaurėje ir paprašė prieglobsčio šioje Skandinavijos šalyje.

Praėjusią savaitę jo advokatas naujienų agentūrai AFP teigė, kad jo klientas yra „pasirengęs papasakoti apie savo patirtį „Wagner“ grupėje žmonėms, kurie tiria karo nusikaltimus“.

A. Medvedevas teigia, kad keturi mėnesius kovojo Ukrainoje kaip „Wagner“ narys, o lapkritį pasitraukė, kai su Kremliumi siejamo oligarcho Jevgenijaus Prigožino vadovaujama karinė bendrovė galimai prieš vyro valią pratęsė sutartį.

Potencialiai vertingą liudytoją, galintį padėti išsiaiškinti grupuotės žiaurumą Ukrainoje, Norvegijos valdžios institucijos apklausė po to, kai jis atvyko į šalį neskelbiamoje vietoje.

„Šis asmuo buvo areštuotas pagal imigracijos įstatymą ir svarstoma, ar jis turėtų būti sulaikomas“, – naujienų agentūrai AFP elektroniniu laišku teigė už imigracijos reikalus atsakingas policijos pareigūnas Jonas Andreasas Johansenas.

Policija nenurodė tikslių sulaikymo priežasčių ir nesutiko pateikti daugiau komentarų.

Ekspertai mano, A. Medvedevas nebūtų galėjęs kristi griežtai saugomos sienos be kitų asmenų pagalbos.

Jis teigė, kad pėsčiomis perėjo užšalusią Pasviko upę, tekančią palei Rusijos ir Norvegijos sieną, o jį apšaudė rusų pasieniečiai su šunimis.

AFP negalėjo nepriklausomai patvirtinti jo pasakojimo.

Gairės: karas Ukrainoje, Wagner, Andrejus Medvedevas, sulaikytas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS